Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Papež odpira vrata v islamski svet«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 27. 06. 2014 / 09:12
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:15
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Papež odpira vrata v islamski svet«

Po mnenju Bergoglievega prijatelja Abbouda je papežev obisk v Sveti deželi »presegel vsa pričakovanja«.

Predsednik Inštituta za medverski dialog v Buenos Airesu, Omar Abboud, je papeža Frančiška označil za »velikega pripravljalca poti za razpravo med kristjani in muslimani«. Tudi kot papež nekdanji kardinal iz argentinske prestolnice še naprej z različnimi dejanji odpira vrata v islamski svet, je Abboud dejal v pogovoru za vatikanski časnik »L'Osservatore Romano«.

Argentinski musliman s sirsko-libanonskimi koreninami Frančiška dobro pozna še iz časov, ko je bil ta kardinal v Buenos Airesu, papeža pa je spremljal med njegovim obiskom v Sveti deželi konec letošnjega maja. Frančiškov obisk v Jordaniji, na palestinskih območjih in v Izraelu je »presegel vsa pričakovanja«, je prepričan Abboud.

Že v Argentini je bil tedanji kardinal Bergoglio po Abboudovih besedah vedno odprt za druge veroizpovedi v državi in je predstavljal gonilno silo v medverskem dialogu. Njegova dejanja med obiskom v Sveti deželi, kot je bila molitev ob ločitvenem zidu v Betlehemu in poljub roke žrtvi holokavsta so tako preprosta kot tudi izredno učinkovita za spoštovanje med različnimi veroizpovedmi. Frančišek je Abbouda na potovanje v Sveto deželo povabil skupaj z argentinskim rabinom Abrahamom Skorko.

Vir: Kathpress

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh