Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež otrokom: Jezusu se približajte brez strahu!

Objava: 22. 12. 2009 / 09:49
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež otrokom: Jezusu se približajte brez strahu!

Sveti oče je otrokom zaupal, da Jezus rad sliši njihovo mnenje

Papež Benedikt XVI. je opogumil mlade iz Italijanske katoliške akcije, naj se Jezusu približajo pogumno in brez strahu, saj Jezus zelo rad sliši njihovo mnenje. Sveti oče je to sporočilo mladim podal minulo nedeljo na tradicionalnem božičnem srečanju z delegacijo mladinske organizacije in jih spodbudil, naj si za zgled vzamejo svetopisemski lik Zaheja, ‘moža, ki sreča Gospoda in ga radostno sprejme’.

‘Tudi vi ste malce podobni Zaheju, ki je splezal na drevo, da bi videl Jezusa’, je dejal sveti oče. Gospod pa, ko se je ozrl navzgor, ga je takoj opazil, sredi vse tiste množice. ‘Zato’, je Benedikt XVI. nadaljeval svoje sporočilo otrokom, ‘vas Jezus vidi in sliši, četudi ste majhni in četudi vas odrasli ne upoštevajo tako, kot bi si sami želeli. Vedno posnemajte Zaheja, ki je nemudoma splezal z drevesa in radostno sprejel Jezusa v svojo hišo ter ga nikoli ni prenehal slaviti’.

Papež je otrokom Jezusa predstavil kot ‘prijatelja, ki ti pride naproti in te pokliče po imenu’. ‘On je Božji sin, Gospod, čigar podobo vsak dan vidite po cerkvah, na ulicah, v domovih. Vedno vam pripoveduje o ljubezni, ki je večja, ki se lahko brezmejno daruje, ki prinaša mir in odpuščanje’.

'Le Jezusova navzočnost v vaša življenja prinaša popolno radost, saj le on zmore vedno vse predstaviti v novi, najlepši luči,' je zaključil sveti oče. 'Jezus nikoli ne pozabi na vas'.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh