Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež po operaciji: bolničar mi je rešil življenje

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 30. 08. 2021 / 15:34
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 31.08.2021 / 12:37
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež po operaciji: bolničar mi je rešil življenje
Papež Frančišek med nedeljskim angelusom z 10. nadstropja klinike Gemelli 11. julija letos FOTO: Vatican Media

Papež po operaciji: bolničar mi je rešil življenje

Operacija na črevesju, ki jo je v začetku letošnjega julija prestal papež Frančišek, je bila očitno dosti resnejša, kot je bilo sprva mišljeno.

»Bolničar mi je rešil življenje,« je 84-letni papež po navedbah avstrijskega Kathpressa v pogovoru zaupal španski televizijski hiši Cope. Prvi daljši televizijski pogovor s svetim očetom po operaciji bodo v sredo na programu omenjene televizije predvajali v celoti. Pred tem pa so, kot je že običajno, v javnost že prišli prvi krajši odlomki poldrugo uro dolgega intervjuja.

Papežu se je že dvakrat zgodilo, da mu je bolničar rešil življenje.

Papežu Frančišku so 4. julija letos med načrtovanim triurnim posegom odstranili del debelega črevesa. Predhodne preiskave so pokazale diagnozo močnega zoženja na tem predelu z izrastki, zato je bila potrebna »divertikularna stenoza debelega črevesa«.

Da je še živ, se papež po lastnih besedah lahko zahvali dežurnemu bolničarju – »človeku z bogatimi izkušnjami«. Že drugič v življenju se mu je zgodilo, je pojasnil v televizijskem pogovoru, da mu je bolničar rešil življenje. Prvič se mu je to zgodilo leta 1957, ko je moral mladi Jorge Mario Bergoglio kot bogoslovec prestati zahtevno operacijo na pljučih.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh