Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež: Podarjati pomeni dati delček sebe

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 10. 01. 2013 / 10:52
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež: Podarjati pomeni dati delček sebe

Benedikt XVI. v nagovoru med včerajšnjo splošno avdienco: »Če dar ne pride od srca, je tudi najdražje darilo premalo.«

Pri darilu ni pomembno, ali stane več ali manj – odločilnega pomena je, 'da človek podari delček samega sebe', je dejal papež Benedikt XVI. v nagovoru med včerajšnjo splošno avdienco v Vatikanu. »Slediti Kristusovemu zgledu pomeni, da se v polnosti podarjamo sočloveku. Nič drugega ne zadostuje«, je sveti oče zapisal tudi v svojem rednem tedenskem tvitu. Na socialnem omrežju Twitter papeževo stran spremlja 2,3 milijona uporabnikov.

Če dar ne pride od srca, je tudi najdražje darilo 'premalo'. Zgled za sleherno darovanje bi moral biti Bog sam, ki ljudem s svojim sinom ni podaril 'kar nečesa', pač pa samega sebe, je pojasnil Benedikt XVI.

Sveti oče je obenem potožil, kako se kristjani ne znamo več dovolj čuditi nad dejstvom, da se je Bog učlovečil. Stavek 'in Beseda je meso postala' številnim kristjanom med bogoslužjem pomeni nekaj povsem običajnega in se jih sploh več ne dotakne. Benedikt XVI. je prepričan, da bi morala veličina in osupljivost tega dogodka imeti trajen vpliv na slehernega vernika.

Formula za Besedo, ki postane meso, naj bi izpostavila dejstvo, da je Božji Sin prevzel človeško naravo z vsemi njenimi šibkostmi in krhkostjo, je še pojasnil Benedikt XVI. Obenem nam Kristusovo učlovečenje kaže, da Božje ljubezni ne predstavljajo zgolj besede, pač pa tudi zelo konkretna dejanja. Jezus je udeležen v življenju in usodi ljudi in pozna vse tegobe, revščino, stisko, beg in preganjanje.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh