Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež: »Podjetnik brez ustvarjalnosti ni dober podjetnik« [VIDEO]

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 20. 11. 2021 / 16:16
Oznake: Gospodarstvo, Papež
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 24.11.2021 / 11:53
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež: »Podjetnik brez ustvarjalnosti ni dober podjetnik« [VIDEO]
Tričetrturni pogovor papeža in predsednika UNIAPAC. FOTO: Jornal Economico

Papež: »Podjetnik brez ustvarjalnosti ni dober podjetnik« [VIDEO]

Papež Frančišek je v 40-minutno zasebno avdienco sprejel predsednika Mednarodnega združenja krščanskih poslovnežev (UNIAPAC International), portugalskega podjetnika Bruna Boboneja.

Kot so v UNIAPAC pojasnili v izjavi za javnost, sta sogovornika razpravljala o potrebi po ponovnem premisleku o razmerju med delom in kapitalom z uvedbo koncepta dostojne plače v nasprotju z minimalno plačo. Ta koncept temelji na zagotavljanju dohodka, ki vsakomur omogoči zadovoljevanje svojih osnovnih potreb, plačilo izobraževanja svojih otrok in predvsem vlaganje v njihov osebni razvoj.

Rastite torej v ustvarjalnosti, ne bojte se. Ko pa vas je strah, pomislite na ustvarjalnost, ki jo imate kot starši in ki vas mora navdihovati, voditi naprej. (papež Frančišek)

Predlog za zavetnika: Večni Oče

Uvodoma je sveti oče v videonagovoru po srečanju poudaril, da sta s predsednikom UNIAPAC opravila prijeten pogovor o gospodarstvu in podjetništvu. »Vsako društvo ima svojega zavetnika. Ne vem, kateri je vaš, pa vam bom enega predlagal: Večnega Očeta – zaradi njegove ustvarjalnosti,« je poudaril Frančišek in dodal, da podjetnik brez ustvarjalnosti ni dober podjetnik, če ne zna ceniti stvari: »Delal bo napake ali pa bo vse obdržal v omari, da se ne bi nič izgubilo. Takšen podjetnik seveda ne raste v ustvarjalnosti.«

Ustvarjalnost starševstva

Ustvarjalnosti nas je, tako papež, učil Bog: kako je ustvaril svet, oblikoval zgodovino, kako nas nenehno spodbuja k ustvarjalnosti. »Vse to je tesno povezano z ustvarjalnostjo starševstva. Mati in oče znata poskrbeti za otroka v najzahtevnejših kriznih trenutkih in ga spremljati. Rastite torej v ustvarjalnosti, ne bojte se. Ko pa vas je strah, pomislite na ustvarjalnost, ki jo imate kot starši in ki vas mora navdihovati, voditi naprej,« je prepričan sveti oče.

Iz krize se ne moreš rešiti sam kot posameznik. Ali bomo iz nje izšli vsi ali pa nihče! In iz krize se ne izide na enak način: ali izidemo boljši ali pa slabši. (papež Frančišek)

Ali bomo iz krize izšli vsi ali pa nihče

In dodal še: »Danes to potrebujemo. Vse nas je prizadela koronakriza. Iz krize se ne moreš rešiti sam kot posameznik. Ali bomo iz nje izšli vsi ali pa nihče! In iz krize se ne izide na enak način: ali izidemo boljši ali pa slabši. Za to imate podjetniki delo, ki ga morate opraviti. Kar tako naprej in naj vas Bog blagoslavlja!«

Nalaganje
Nazaj na vrh