Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež pohvalil darovalsko akcijo med nogometnim turnirjem

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 24. 04. 2015 / 08:36
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:23
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež pohvalil darovalsko akcijo med nogometnim turnirjem

Organizacija »Scholas Occurentes« po svetu skrbi za izobraževalne projekte za otroke in mladino.

Papež Frančišek med ameriškim nogometnim prvenstvom v Čilu med 11. junijem in 5. julijem letos ne bo stiskal pesti le za nogometaša svoje rodne Argentine, nogometno zvezdo Lionela Messija. Za vsak gol, ki ga na prvenstvu dosežejo brazilski nogometni zvezdnik Neymar (NK Barcelona) in kolumbijski junak James (Real Madrid) z druščino, bo namreč Nogometna zveza Latinske Amerike podarila 10.000 ameriških dolarjev (okoli 9.300 evrov) za izobraževalno pobudo organizacije »Scholas Occurentes«. Ameriško nogometno prvenstvo, Copa America, velja za najstarejši mednarodni turnir na svetu.



Fračišek je izrazil navdušenje nad načrtovano akcijo. »To je zelo pomemben korak, kajti šport je pomemben zidak družbene vzgoje. Šport uči solidarnosti in ekipnega duha«, so mediji navedli papeževe besede po srečanju z vrhovnimi predstavniki južnoameriškega in čilskega nogometnega združenja v Rimu.

Organizacija »Scholas Occurentes« ima sedež na Papeški akademiji znanosti, po vsem svetu pa skrbi za izobraževalne projekte za otroke in mladino. Ustanovljena je bila v Argentini, na pobudo današnjega papeža in tedanjega nadškofa v Buenos Airesu, Jorgeja Maria Bergoglia. V minulem tednu je organizacija napovedala petletno sodelovanje s Skladom Združenih narodov za otroke Unicef.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh