Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež poklical 19-letnika, ki mu je napisal pismo

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 23. 08. 2013 / 14:56
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež poklical 19-letnika, ki mu je napisal pismo

Papež poklical 19-letnika, ki mu je napisal pismo

Frančišek je znova vzel v roke telefonsko slušalko.

Papež Frančišek je znova vzel v roke telefonsko slušalko: kot je poročal italijanski časnik 'Il Gazzettino', je tokrat poklical 19-letnega študenta elektronike iz Padove, ki mu je nekaj dni pred tem poslal pismo. Kot je za časnik povedal omenjeni študent, Stefano Cabizza, mu je sveti oče predlagal, naj se kar tikata.

Frančišek naj bi mu dejal: »Ali misliš, da so apostoli Jezusa vikali? Ali da so ga nazivali z 'Njegovo ekscelenco'? Bili so vendar prijatelji, tako kot sva midva zdaj, in prijatelji se med seboj tikajo.« Po Cabizzovih navedbah je pogovor s papežem trajal osem minut.

Mladenič je pojasnil, da je svoje pismo svetemu očetu predal v roke nekemu kardinalu, ko je na veliki šmaren obiskal papeško letno rezidenco v Castel Gandolfu. Kmalu zatem je sledil telefonski klic. »Sploh nisem mogel verjeti. Približno osem minut sva se smejala in šalila. Poklical je okoli 17. ure, potem ko me ob prvem klicu ni bilo doma. Spodbudil me je, naj molim zanj. Podelil mi je svoj blagoslov in v sebi sem odkril neverjetno moč. To je bil najlepši dan v mojem življenju«, je dejal Cabizza.


Vir: Kathpress

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh