Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež postal častni član mesta Freising

Objava: 18. 01. 2010 / 09:26
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež postal častni član mesta Freising

Kot je dejal, se je prav v Freisingu zanj začela zgodba prijateljstva z Bogom, in sicer ob grobu svetega Korbijana

Papež Benedikt XVI. je v soboto sprejel 80-člansko delegacijo iz mesta Freising, ki je svetemu očetu izročila imenovanje za častnega meščana Freisinga, so poročali pri vatikanskem radiu. Sveti oče je bil namreč leta 1977 imenovan za freisinškega nadškofa.

Benedikt XVI. je v nagovoru spregovoril o mestu Freising kot mestu molitve, znanosti in kulture. Stolno cerkev je označil za znamenje trdnega mesta katoliške Cerkve v današnji družbi, zgodovini in kulturi, njena postavitev na vrh hriba pa po papeževih besedah vodi človekov pogled kvišku, k Bogu, kateremu gre zahvala za naše življenje in našo človeško skupnost. Papež je izpostavil potrebo po Cerkvi, po kristjanih, moških in ženskah, družinah, po duhovnikih, redovnikih in redovnicah, ki otrokom današnjega časa z življenjskim zgledom pričujejo o veri, upanju in ljubezni, ki s svojim pričevanjem vodijo družbo h globlji duhovni obnovi in ponovnemu odkrivanju pristnih duhovnih vrednot, na katerih se lahko gradi dobra in človeka vredna prihodnost.

Papež Benedikt XVI. je spregovoril še o vlogi duhovnika, rekoč, da je vsak duhovnik ob posvečenju prejel poslanstvo, da svoj duhovniški poklic razvija v kraju svojega delovanja. Življenjska pot vsakega duhovnika je namreč tesno povezana s tem, koliko je postal del okolja, kjer službuje. Duhovnik nikjer ne deluje kot hlapec ali sluga, ampak kot prijatelj. Najgloblje bistvo duhovniške službe po papeževih besedah izhaja iz dejstva, da je Kristusov prijatelj, da se tako tudi drugi lahko približajo Bogu. Benedikt XVI. je svojim obiskovalcem zaupal, da se je v Freisingu zanj začela zgodba prijateljstva z Bogom, in sicer ob grobu svetega Korbijana.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh