Zapri
Iskanje

Papež pozdravil sestro usmrčenega morilca

Objava: 04. 12. 2009 / 09:12
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Papež pozdravil sestro usmrčenega morilca

Njen brat, ki je v zaporu doživel spreobrnjenje, je zdaj v postopku za beatifikacijo
Papež Benedikt XVI. je po sredini splošni avdienci osebno pozdravil Monique Fesch, sestro moškega, ki je bil obsojen na smrt in usmrčen zaradi umora policista. Potem ko je v zaporu doživel spreobrnjenje, je mož zdaj v postopku za beatifikacijo. Moniquein brat Jacques je umoril policista, ko se mu je ‘ponesrečil’ rop, usmrtili pa so ga 1. oktobra 1957 v Parizu.

Feschevo je na srečanju s svetim očetom spremljal kardinal Angelo Comastri, duhovnik v baziliki svetega Petra. Za vatikanski dnevnik ‘L’Osservatore Romano’ je povedal, da je Jacquesa Fescha spoznal v letih, ko je deloval kot kaplan v zaporu Regina Coeli. Označil ga je za edinstvenega pričevalca, saj je bil Jacques otrok iz premožne družine, ki je postal morilec in so ga obsodili na smrt. Star je bil 27 let. V zaporu je doživel popolno, živo spreobrnjenje in dosegel velike duhovne višave.

Sestra Monique se je spominjala, da sta si bila z bratom izjemno blizu. Bila je osem let starejša od njega in njegova botra. Ko ga je obiskovala v ječi, je od blizu spremljala njegovo izredno spreobrnjenje. Monique in pisec biografije Ruggiero Francavilla sta svetemu očetu pokazala pisma, ki jih Jacques pisal iz zapora.

Postopek za razglasitev Jacquesa Fescha za blaženega je leta 1993 sprožil pariški nadškof, kardinal Jean-Marie Lustiger.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh