Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež pozdravil sestro usmrčenega morilca

Objava: 04. 12. 2009 / 09:12
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež pozdravil sestro usmrčenega morilca

Njen brat, ki je v zaporu doživel spreobrnjenje, je zdaj v postopku za beatifikacijo

Papež Benedikt XVI. je po sredini splošni avdienci osebno pozdravil Monique Fesch, sestro moškega, ki je bil obsojen na smrt in usmrčen zaradi umora policista. Potem ko je v zaporu doživel spreobrnjenje, je mož zdaj v postopku za beatifikacijo. Moniquein brat Jacques je umoril policista, ko se mu je ‘ponesrečil’ rop, usmrtili pa so ga 1. oktobra 1957 v Parizu.

Feschevo je na srečanju s svetim očetom spremljal kardinal Angelo Comastri, duhovnik v baziliki svetega Petra. Za vatikanski dnevnik ‘L’Osservatore Romano’ je povedal, da je Jacquesa Fescha spoznal v letih, ko je deloval kot kaplan v zaporu Regina Coeli. Označil ga je za edinstvenega pričevalca, saj je bil Jacques otrok iz premožne družine, ki je postal morilec in so ga obsodili na smrt. Star je bil 27 let. V zaporu je doživel popolno, živo spreobrnjenje in dosegel velike duhovne višave.

Sestra Monique se je spominjala, da sta si bila z bratom izjemno blizu. Bila je osem let starejša od njega in njegova botra. Ko ga je obiskovala v ječi, je od blizu spremljala njegovo izredno spreobrnjenje. Monique in pisec biografije Ruggiero Francavilla sta svetemu očetu pokazala pisma, ki jih Jacques pisal iz zapora.

Postopek za razglasitev Jacquesa Fescha za blaženega je leta 1993 sprožil pariški nadškof, kardinal Jean-Marie Lustiger.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh