Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež poziva vernike, naj ne podležejo ‘zasužnjenosti denarju’

Objava: 19. 02. 2010 / 13:55
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež poziva vernike, naj ne podležejo ‘zasužnjenosti denarju’

Pozdravno sporočilo svetega očeta brazilski postni akciji ‘Campanha da Fraternidade’

Papež Benedikt XVI. je v svojem pozdravnem sporočilu ob začetku brazilske postne akcije z naslovom ‘Campanha da Fraternidade’, ki so jo predstavili na pepelnično sredo, vernike pozval, naj ne podležejo ‘zasužnjenosti denarju’. Geslo letošnje postne akcije je ‘Ne morete služiti Bogu in mamonu’.

Papež je v svojem pisanju spomnil, da tako suženjska odvisnost od denarja kot tudi vztrajanje pri nepravičnosti izvirata iz človeškega srca. V notranjosti človeka namreč obstaja kal za pajdašenje z zlom, je pojasnil sveti oče.

Nadškof iz Sao Paola, kardinal Odilo Scherer, je ob predstavitvi postne akcije v katedrali brazilske gospodarske prestolnice izrazil kritiko do tistih evangeličanskih skupin, ki oznanjajo ‘teologijo blaginje’. Te skupine razglašajo, naj verniki uživajo v dobrem finančnem položaju. Nadškof Scherer je poudaril, da je ‘teologija blaginje’ v popolnem nasprotju s smernicami postne akcije.

‘Campanha da Fraternidade 2010’ ni le projekt katoliške Cerkve; v njej letos prvič sodelujejo tudi luteranska, anglikanska in sirska pravoslavna Cerkev.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh