Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež pozval k molitvi za sinodo in dialogu med generacijami

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 29. 09. 2014 / 07:26
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:17
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež pozval k molitvi za sinodo in dialogu med generacijami

Papež pozval k molitvi za sinodo in dialogu med generacijami

»Brez hvaležnosti otrok do ostarelih narod nima prihodnosti.«

Papež Frančišek je med včerajšnjo tradicionalno opoldansko molitvijo angelovega češčenja znova pozval k molitvi za izredno škofovsko sinodo, ki se pričenja čez teden dni. Vernike je prosil, naj svoje prošnje namenijo Mariji Rešiteljici rimskega ljudstva (Maria Salus Popoli Romani), katere ikono hranijo v rimski baziliki Marije Snežne. V molitev je priporočil tudi kardinala Lorenza Baldissserija, tajnika vesoljne škofovske sinode in prireditelja skorajšnjega škofovskega zasedanja. V nagovoru med bogoslužjem na Trgu sv. Petra v Vatikanu, tokrat že zazrtim v začetek sinode, je papež Frančišek pozval tudi k dialogu med generacijami.



V času zasedanja bližajoče se vesoljne škofovske sinode o družini je predvidena vsakodnevna molitev škofov in kardinalov udeležencev z verniki. V rimski baziliki Marije Snežne bodo za uspeh sinode vsak dan med četrto in polšesto uro popoldne molili rožni venec in darovali sveto mašo, je v pogovoru za italijanski časnik Avvenire napovedal kardinal Santos Abril y Castello, skrbnik omenjene bazilike. Ob tem bodo v baziliki izpostavljene relikvije blaženih Louisja Martina (1823-1894) in Zelie Guerin (1831-1877), staršev svete Terezije Deteta Jezusa (1873-1897). Prihodnjo nedeljo ob odprtju sinode bodo relikvije najprej izpostavili v baziliki sv. Petra.



Med 5. in 19. oktobrom bo v Vatikanu okoli 250 škofov, kardinalov in izvedencev razpravljalo o tem, kako bi se morala katoliška Cerkev odzvati na vrzel, ki je nastala med življenjsko stvarnostjo številnih katoličanov in uradnim naukom o družini, zakonski zvezi in spolnosti.

Vir: Kathpress
Foto: splet / arhiv Družine / news.va (T. S.)

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh