Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež pozval k odprtosti k novemu

Objava: 02. 04. 2013 / 09:57
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež pozval k odprtosti k novemu

Papež Frančišek je velikonočno vigilijo obhajal v vatikanski baziliki sv. Petra: “Ne izgubimo zaupanja, nikoli se ne vdajmo”; Kljub močnemu nalivu se je na trgu pred baziliko zbralo okoli deset tisoč vernikov.

Papež Frančišek je velikonočno vigilijo obhajal v vatikanski baziliki. V nagovoru je poudaril, da nam Kristusovo vstajenje omogoča brez strahu sprejeti presenečenja od Boga. Med vigilijo je podelil zakramente svetega krsta in birme štirim katehumenom iz Italije, Albanije, Rusije in Združenih držav Amerike.

Papež je med pridigo spregovoril o treh evangeljskih ženah, ki so iz ljubezni in usmiljenja zgodaj zjutraj obiskale Jezusov grob, da bi mazilile njegovo mrtvo telo. Odvaljen kamen je popolnoma spremenil njihova življenja, prazen grob pa je v njih vzbudil številna vprašanja. To se zgodi tudi nam, je razlagal sveti oče, ko se vsak dan srečujemo z različnimi dogodki. Neznane stvari nam pogosto vzbujajo strah: prav tako je z novostjo, ki nam jo prinaša in jo od nas zahteva Bog.

„Takšni smo kot apostoli: pogosto se raje držimo svoje varnosti, se zaustavljamo ob grobu, ob misli na pokojnega, ki živi le v zgodovinskem spominu kot ostale velike osebnosti iz preteklosti. Bojimo se Božjih presenečenj; On nas vedno preseneča!“, je dejal papež in nas povabil, naj se ne zapremo pred novostmi, ki jih želi Bog vnesti v naša življenja.

„Smo pogosto utrujeni, razočarani, čutimo težko naših grehov, mislimo, da ne bomo zmogli? Ne zaprimo se vase, ne izgubimo zaupanja, ne vdajmo se nikoli: v naših življenjih ni položaja, ki ga Bog ne bi mogel spremeniti; ni greha, ki ga ne bi mogel odpustiti, če se mu odpremo“, je poudaril papež.

Prazen grob, ki so ga našle žene, je spremenil življenje celotnega človeštva. Bog je namreč premagal greh, zlo, smrt, vse tisto, kar pritiska na naše življenje. „To sporočilo je namenjeno meni, tebi, draga sestra, dragi brat. Kolikokrat čutimo potrebo, da nam Ljubezen pravi: zakaj iščete živega med mrtvimi? Težave in zaskrbljenosti vsakdanjika nas silijo, da bi se zaprli sami vase, v žalost in grenkobo. Tam pa je smrt. Ne iščemo tam Njega, ki je živ!“, je poudaril sveti oče in nas povabil, naj v naše življenje z zaupanjem sprejmemo Vstalega Jezusa kot prijatelja, saj je On življenje.

„Če si bil do sedaj oddaljen od Njega, naredi majhen korak: On te bo sprejel odprtih rok. Če si brezbrižen, sprejmi tveganje: ne boš razočaran. Če se ti zdi težko slediti Mu, ne boj se prepustiti Njemu. Bodi prepričan, da ti je On blizu, da je s teboj, da ti bo dal mir, ki ga iščeš in moč, da boš živel, kot On želi“, je še dejal papež in vse vernike povabil, naj se vedno spominjamo vsega, kar je Bog storil v našem življenju.

Foto: news.va

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh