Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež pozval k sprejemu begunskih družin

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 05. 10. 2015 / 10:27
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:25
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež pozval k sprejemu begunskih družin

»Bog, pomagaj nam, da naša družba ne bo trdnjava, ampak družina.«

Papež Frančišek je pred odprtjem sinode o zakonski zvezi in družini pozval k velikodušnejšemu sprejemanju begunskih otrok in njihovih staršev. »Bog, pomagaj nam, da naša družba ne bo trdnjava, ampak družina«, je sveti oče dejal v nagovoru med včerajšnjo opoldansko molitvijo angelovega češčenja na Trgu sv. Petra v Vatikanu. »Boleče je«, ko gledamo fotografije »nesrečnih otrok z izgubljenim pogledom«, otrok, ki so se morali s svojih domov umakniti zaradi revščine in oboroženih sporov.



Pri sprejemu begunskih družin moramo sicer »upoštevati določena pravila«, je pojasnil papež. Celotna družba bi morala te otroke sprejemati z ljubeznijo, ki jo je Jezus izkazoval najmlajšim. Pomoč begunskim družinam je tudi tema sinode, ki se je danes začela v Vatikanu.

Ob papeževem pozivu pa je avstrijska katoliška agencija Kathpress objavila podatek, da je v Italiji več kot 22.000 beguncev zatočišče našlo v cerkvenih ustanovah. Cerkev je »v prvi vrsti«, ko je govora o sprejemu migrantov, so ob koncu tedna sporočili z Italijanske škofovske konference. Begunci so razdeljeni po skupno 1.600 zatočiščih v škofijah, župnijah, redovnih in katoliških skupnostih. Italijanski škofje so ob tem napovedali objavo smernic za sprejem beguncev v škofijah in župnijah, kar naj bi bil »stvaren in učinkovit odgovor« na poziv papeža Frančiška.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Po ločitvi - možna pot svetosti
Osebna rast
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh