Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež preko Twitterja pozdravil ameriške zagovornike življenja

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 29. 01. 2013 / 10:38
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež preko Twitterja pozdravil ameriške zagovornike življenja

Tradicionalnega 'Pohoda za življenje' v Washingtonu se je minulo soboto udeležilo okoli pol milijona ljudi.

Papež Benedikt XVI. je v sporočilu na socilanem omrežju Twitter izrekel podporo 'Pohodu za življenje' v ameriški prestolnici Washington. Minuli petek je v angleškem in španskem jeziku objavil tweet: »Od daleč se pridružujem vsem tistim, ki se udeležujejo pohoda za življenje, in molim, da bi politični voditelji ščitili nerojene ter spodbujali kulturo življenja.«

Tradicionalnega 'Pohoda za življenje' na aveniji 'National Mall' v Washingtonu se je minulo soboto udeležilo okoli pol milijona zagovornikov življenja in nasprotnikov splava. V ameriški prestolnici pohode proti splavu prirejajo na 22. januar od leta 1974 dalje.

Pobuda se je pričela leto dni po tem, ko je vrhovno sodišče dopustilo opravljanje splava. V letošnjem letu so morali pohod zaradi prisege ameriškega predsednika prestaviti. Že minuli četrtek so se zagovorniki življenja s slovesnim bogoslužjem v baziliki 'The National Shrine' v Washingtonu spomnili vseh s splavom umorjenih nerojenih otrok.

Katoliški škofje v Združenih državah Amerike so vernike že pred dnevom pohoda prosili, naj opravijo devetdnevnico za zaščito nerojenega življenja. Tradicionalni pohod vsako leto pripravi sklad 'March for Life Education and Defense Fund', ki ga vodi katoliška teologinja Jeanne Monahan.

V Združenih državah Amerike je vrhovno sodišče splav legaliziralo pred štiridesetimi leti, in sicer do točke, ko je nerojeni otrok že sposoben samostojnega preživetja (v 25. tednu). Nosečnice lahko splav opravijo brez posebnega razloga. »Od te tragične odločitve je življenje izgubilo več kot 55 milijonov nerojenih otrok, pretreseno pa je bilo življenje milijonov staršev«, so ameriški škofje zapisali na spletni strani svoje škofovske konference (www.usccb.org ).

Foto: splet

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh