Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež pri Angelusu: Samo v Bogu najdemo luč življenja

Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 17. 12. 2023 / 15:05
Oznake: Božič, Odnosi, Papež, Vera
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 17.12.2023 / 15:36
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež pri Angelusu: Samo v Bogu najdemo luč življenja
»Kristus odrešuje, osvobaja, zdravi in razsvetljuje,« je povedal papež Frančišek na Trgu svetega Petra. FOTO: Vatican news

Papež pri Angelusu: Samo v Bogu najdemo luč življenja

Na tretjo adventno nedeljo je papež Frančišek razložil, kako Janez Krstnik pričuje o Kristusovi luči, ki »odrešuje, osvobaja, zdravi in ​​razsvetljuje.« Mi pa smo poklicani, da sprejmemo in odsevamo Njegovo luč skozi lastno življenje čaščenja in služenja drugim.

Ko je pogledal naravo Janezovega pričevanja in luč, na katero se sklicuje, je papež pojasnil, da je pričevanje Janeza Krstnika prišlo »skozi njegov odkrit jezik, njegovo iskreno vedenje, njegovo strogost življenja«.  

Papež o Janezu Krstniku

Ljudje so se množično zbirali, da bi srečali in poslušali Janeza Krstnika, je poudaril papež, predvsem zaradi njegove avtentičnosti v načinu življenja. Ta lastnost ga ločuje od slavnih in močnih, ki so se več posvečali svojemu zunanjemu videzu kot svojemu značaju. Janezov iskren, svoboden in pogumen duh je bil navdih za druge, spodbujal jih je, da delajo bolje in več ter postanejo zgled dobrega življenja.

V vseh obdobjih Gospod pošilja take može in žene. Ali jih znamo prepoznati? Ali se poskušamo učiti od njihovega pričevanja in se pustimo izzvati? (papež Frančišek) 

Kristus je luč 

Janezova svetla narava je izhajala iz njegovega pričevanja o Kristusovi luči, o Jezusu, ki prihaja na svet. »Bogu, ki rešuje«, je pojasnil papež in zbrane spomnil, da je Janez sam množicam povedal, da ni luč ali Mesija, ampak »glas, ki spremlja svoje brate in sestre k besedi, je luč, ki pa je Kristus.«  

Kristus odrešuje, osvobaja, zdravi in razsvetljuje. (papež Frančišek) 

Papež je blagoslovil kipce Deteta Jezusa

Papež Frančišek je po molitvi Angelovega Gospoda pozdravil številne prisotne družine z otroki, ki so prinesle kipce Deteta Jezusa k blagoslovu na ta dan, imenovan »Bambinellijeva nedelja«, tradicijo, ki jo je pred več kot petdesetimi leti začel sveti papež Pavel VI.

Nekaj kipcev Deteta Jezusa, ki jih je papež blagoslovil pri Angelu Gospodovem. FOTO: Vatican news 

Bodimo svetilka za druge 

Pričevanje Janeza Krstnika nam kaže, da »le v Bogu najdemo luč življenja« in da smo po Božji milosti lahko svetilka, ki sveti in pomaga drugim najti pot do srečanja z Jezusom. Za zaključek je papež predlagal, da se vprašamo, kako lahko v svojem vsakdanjem življenju tukaj in zdaj pričujemo za Kristusovo luč v teh dneh pred božičem in tudi po njem.

Nalaganje
Nazaj na vrh