Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež pri avdienci: vsak dan je čas milosti

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 25. 01. 2023 / 13:03
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 25.01.2023 / 13:10
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež pri avdienci: vsak dan je čas milosti
V tokratni katehezi je sveti oče premišljeval o tem, kako se je Jezus sam odločil predstaviti svoje sporočilo. FOTO: Vatican Media

Papež pri avdienci: vsak dan je čas milosti

Papež Frančišek je med današnjo splošno avdienco nadaljeval sklop katehez o apostolski gorečnosti in ob tem zbranim vernikom položil na srce, da je »vsak dan čas milosti« in »nova priložnost za tiste, ki sledijo Kristusu«.

V tokratni katehezi je sveti oče premišljeval o tem, kako se je Jezus sam odločil predstaviti svoje sporočilo. V sinagogi v Nazaretu, na samem začetku svojega javnega delovanja, je spomnil papež, je Gospod razkril, da je prišel oznanit dobro novico ubogim in leto Gospodove naklonjenosti, s čimer naj bi izpolnil Izaijevo prerokbo.

Po papeževih besedah je Jezus ljudem posredoval nekatere bistvene dejavnike, predvsem veselje, svobodo, svetlobo, ozdravljenje in čudenje, poroča spletni portal Vatican News.

Evangelij je mogoče posredovati le z veseljem

Pričevati o Jezusu, narediti nekaj za druge v njegovem imenu, je spomnil papež, je pričevanje tako lepemu daru, »da ga ni mogoče izraziti, saj mu ne zadoščajo nobene besede«. Če pa primanjkuje veselja, je opozoril sveti oče, pa evangelija ne posredujemo drugim, saj je dobra novica po svoji naravi »oznanjevanje veselja«.

Žalostni kristjan lahko govori o lepih stvareh, vendar je vse zaman, če njegovo oznanilo ni veselo.

»Žalostni kristjan lahko govori o lepih stvareh, vendar je vse zaman, če njegovo oznanilo ni veselo,« je zatrdil Frančišek.

Današnje splošne avdience se je udeležila tudi skupina Misijonark ljubezni. FOTO: Vatican Media

Nalezljivo veselje, novo življenje

Mi, ki smo verjeli v Jezusa in izkusili preobrazbeno moč njegove besede, je poudaril papež, smo poklicani, »da se za ta čudoviti dar ne le zahvaljujemo, ampak ga tudi svobodno in z veseljem delimo z drugimi«.

Za Kristusove sledilce je vsak dan čas milosti in nova priložnost za pričevanje o dobri novici o Božjem usmiljenju, odpuščanju in novem življenju v Jezusu.

Za Kristusove sledilce je po papeževih besedah »tako vsak dan čas milosti in nova priložnost za pričevanje o dobri novici o Božjem usmiljenju, odpuščanju in novem življenju v Jezusu«.

Papež Frančišek pozdravlja zbrane vernike. FOTO: Vatican Media

Bog vse pozabi, ko prosimo za odpuščanje

Sveti oče je poudaril, da »Bog vse pozabi«, ko se mu približamo s prošnjo za odpuščanje. Bog je namreč mojster presenečenj in nas vedno čaka. Da pa bi lahko sprejeli Gospoda, se moramo notranje osiromašiti.

Če Jezusu ponižno priznamo, da ga potrebujemo, nas bo vedno spremljal na naši poti.

Papež Frančišek je na koncu vernike pozval, naj se obrnejo k Jezusu in priznajo, da ljudje nismo samozadostni: če ponižno priznamo, da ga potrebujemo, nas bo vedno spremljal na naši poti.

Nalaganje
Nazaj na vrh