Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež pri ruskem veleposlaniku

Za vas pišejo:
M. P., M. M.
Objava: 25. 02. 2022 / 12:44
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 25.02.2022 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež pri ruskem veleposlaniku
Papež Frančišek za posredovanje med Rusijo in Ukrajino. FOTO: Vatican Media

Papež pri ruskem veleposlaniku

Papež Frančišek je danes konec dopoldneva osebno obiskal veleposlaništvo Ruske federacije na Ulici sprave, je sporočil dopisnik argentinske tiskovne agencije Hernan Reyes Alcaide, Vatikan pa je to potrdil.

Papeža je sprejel ruski veleposlanik Aleksander Avdejev. Po besedah nekaterih strokovnjakov naj bi papež skušal sprožiti posredovanje v sporu med Rusijo in številnimi drugimi državami zaradi invazije v Ukrajino.

Papež Frančišek pozorno spremlja razvoj razmer v Ukrajini, ki je doživela napad v noči na 24. februar. Papež je že po na sredini splošni avdienci, torej še preden je prišlo do ruskega napada Ukrajine, izrazil »veliko žalost v svojem srcu« zaradi poslabšanja razmer v državi.

Odziv ruskega veleposlanika

Ruski veleposlanik v Vatikanu je po pogovoru s papežem Frančiškom za domače medije spregovoril o današnjem obisku svetega očeta. Kot so poročali, je bil papež »zelo zaskrbljen zaradi položaja celotnega prebivalstva« in je pozval, naj se ljudem prizanese, je besede veleposlanika Avdejeva navedla ruska agencija RIA Novosti.

2. marca prošnja za mir z molitvijo in postom

Papež je pozval tiste, ki imajo politično odgovornost, naj resno preizkušajo svojo vest pred Bogom, ki je Bog miru in ne vojne. Vernike in nevernike je pozval, naj se v sredo, 2. marca, na pepelnično sredo, združijo v skupni prošnji za mir z molitvijo in postom: »Jezus nas je naučil, da se na diabolično nesmiselnost nasilja odgovori z Božjim orožjem, z molitvijo in s postom,« je dejal papež. »Vse vabim, da ta dan postane dan posta za mir. Vernike na poseben način spodbujam, da se tega dne intenzivno posvetijo molitvi in postu. Naj Kraljica miru obvarovati svet pred norostjo vojne.«

Nalaganje
Nazaj na vrh