Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež pričel advent z univerzitetnimi večernicami

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 03. 12. 2012 / 10:10
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež pričel advent z univerzitetnimi večernicami

Benedikt XVI.: Katoliški študentje naj bi na univerzi izpričevali 'Boga, ki je blizu' in se razodeva tudi v iskanju resnice.

Z večernim bogoslužjem, ki se ga je udeležilo okoli osem tisoč profesorjev in študentov, je papež Benedikt XVI. minulo soboto zvečer v baziliki sv. Petra v Vatikanu slovesno pričel adventni čas. Bog se ni zaprl v nebesa, pač je stopil med ljudi, je sveti oče dejal v svojem nagovoru. Vstopil je v zgodovino človeštva, tako da je postal otrok in prestal vse stopnje človeškega življenja, je poudaril Benedikt XVI. pred študenti tako javnih kot tudi papeških univerz v Rimu. »Jezus nase prevzema celotno človeštvo in njegovo zgodovino in mu ponuja nov, odločilni preobrat k novemu človeškemu bivanju«, je pojasnil papež.

Svet se danes do Boga vede precej brezbrižno, je nadaljeval Benedikt XVI. pred profesorji in študenti. Toda globoko v svoji notranjosti tudi ljudje, ki so oddaljeni od Boga, 'hrepenijo po neskončnem, po presežnem'. Naloga katoliških študentov je, da v univerzitetnem svetu izpričujejo 'Boga, ki je blizu' in se razodeva tudi v iskanju resnice, jedru slehernega intelektualnega prizadevanja, je pojasnil sveti oče. Krščanska vera ne pomeni zgolj pripadnosti nekemu pavšalnemu, nedoločnemu bogu, pač pa živemu Bogu, ki je v zgodovino človeštva stopil v Jezusu Kristusu.

Ob zaključku slovesnosti so študentje tretje rimske univerze, 'Roma Tre', izročili Marijino ikono univerzitetni delegaciji iz Brazilije. Brazilsko velemesto Rio de Janeiro namreč prihodnje poletje gosti naslednji katoliški svetovni dan mladih.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh