Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež pričel s postnimi duhovnimi vajami

Objava: 22. 02. 2010 / 10:44
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež pričel s postnimi duhovnimi vajami

Do sobote so odpovedane vse avdience

Papež Benedikt XVI. in njegovi najbližji sodelavci so minulo nedeljo zvečer pričeli s postnimi duhovnimi vajami, ki bodo trajale teden dni. V tem času so odpovedani vsi sprejemi in splošne avdience, sveti oče pa bo skupaj s kardinali, škofi in prelati iz vatikanskih uradov vsak dan prisluhnil predavanjem in razmišljanjem Enrica dal Covole, 59-letnega salezijanca in profesorja teologije iz Rima.

Že v nagovoru pred molitvijo angelovega češčenja je papež zbrane vernike pozval, naj se v postnem času duhovno pripravijo na obhajanje velikonočnih praznikov. Post pomeni odpuščanje in osvoboditev za dobro, je dejal sveti oče. Spoznati moramo, kaj je resnično pomembno in temeljno za človeka, in se tega v življenju okleniti. Sveti oče je vse vernike povabil, da v času njegovih duhovnih vaj zanj še več molijo.

Papeške postne duhovne vaje so se pričele v nedeljo ob šesti uri zvečer, predavanjem in razmišljanjem salezijanca dal Covole pa bodo člani Rimske kurije prisluhnili v kapeli Odrešenikove Matere, ki jo krasijo mozaiki p. Rupnika. Večernicam je sledilo uvodno razmišljanje profesorja Covole, letošnje duhovne vaje pa v luči leta duhovnikov potekajo pod naslovom 'Učenje Boga in Cerkve o duhovniškem poklicu'.

V prihodnjih dneh se bodo papež in njegovi sodelavci sestajali štirikrat dnevno ob liturgičnih molitvah in meditacijah, zaključek duhovnih vaj pa je predviden v soboto.

Poziv k pripravi duhovnih vaj za svetega očeta in njegove sodelavce v Vatikanu velja za posebno čast. V preteklih letih je bila ta naloga zaupana kardinalom, škofom, pa tudi povsem 'običajnim' duhovnikom in redovnikom.

Enrico dal Covolo, strokovnjak za zgodnjo zgodovino Cerkve, na salezijanski univerzi v Rimu predava grško književnost. Obenem je tudi postulator v postopkih za razglasitev blaženih in svetih v redu salezijancev. Je član Papeške komisije za zgodovinske znanosti in svetovalec v Kongregaciji za vero.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh