Zapri
Iskanje

Frančišek prizadet zaradi novega napada v Iraku

Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 21. 07. 2021 / 19:23
Oznake: Cerkev, Družba, Papež, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 21.07.2021 / 19:31
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Frančišek prizadet zaradi novega napada v Iraku

Frančišek prizadet zaradi novega napada v Iraku
Prizorišče eksplozije na tržnici Wuhailat v Bagdadu FOTO: Vatican Media
Papež Frančišek je v sožalnem telegramu izrazil globoko prizadetost nad ponedeljkovim atentatom v iraški prestolnici.

Sveti oče je sožalni telegram naslovil na apostolskega nuncija v Iraku, slovenskega nadškofa Mitjo Leskovarja, pod besedilo pa se je podpisal vatikanski državni tajnik kardinal Pietro Parolin, poroča spletni portal Vatican News.

Papež je bil »globoko užaloščen, ko je izvedel za novico o človeških žrtvah med eksplozijo na tržnici Wuhailat v Bagdadu«. Družinam in prijateljem žrtev atentata pošilja svoje iskreno sožalje. Medtem ko izroča njihove duše usmiljenju Vsemogočnega Boga, še piše v sožalnem telegramu, »njegova svetost povečuje svoje goreče molitve, da ne bi nobeno nasilno dejanje oslabilo prizadevanj tistih, ki pospešujejo spravo in mir v Iraku«.

Naj nobeno nasilno dejanje ne oslabi prizadevanj tistih, ki pospešujejo spravo in mir v Iraku.

V napadu na omenjeno tržnico v bagdadski četrti, kjer večinoma živijo šiiti, je minuli ponedeljek zvečer življenje izgubilo najmanj trideset oseb, več deset je bilo ranjenih. Po navedbah krajevnih medijev je na tržnici razneslo doma narejeno eksplozivno telo. Na družbenih omrežjih je odgovornost za napad prevzela teroristična organizacija Islamska država. V letošnjem januarju je v hudem atentatu omenjene organizacije v Bagdadu že umrlo 32 oseb, 110 pa je bilo huje ranjenih.

Nalaganje
Nazaj na vrh