Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež s kardinalom Ruinijem o Medžugorju

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 24. 01. 2014 / 09:02
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež s kardinalom Ruinijem o Medžugorju

Na uradno izjavo Vatikana o morebitni pristnosti prikazanj trenutno ne gre računati.

Papež Frančišek je včeraj v avdienco posamično sprejel dva ugledna upokojena kardinala: nekdanjega vatikanskega državnega tajnika, 86-letnega Angela Sodana, in nekdanjega rimskega vikarja, 82-letnega kardinala Camilla Ruinija. Med srečanjem z Ruinijem je beseda najverjetneje nanesla tudi na Marijino romarsko središče v Bosni in Hercegovini, Medžugorje, saj je preiskovalna komisija, ki jo vodi upokojeni kardinal, minuli teden zaključila s svojim triletnim delom.


Komisija v pristojnosti Kongregacije za nauk vere je preverjala dogodke v Medžugorju in dogajanje, ki je z njimi v vseh teh letih povezano. Ob tem v prvi vrsti ni šlo za preverjanje Marijinih prikazovanj, pač pa za duhovno življenje in duhovno oskrbo medžugorskih romarjev. Dokončno odločitev o romarskem središču naj bi sprejel papež, vendar bi to lahko trajalo še nekaj mesecev. Na uradno izjavo Vatikana o morebitni pristnosti prikazanj trenutno še ne gre računati


Marijina prikazovanja v Medžugorju naj bi se pričela 24. junija 1981, ko je šest otrok poročalo, da se jim je med pašo ovac prikazala Mati Božja. Prikazovanja naj bi se po navedbah zdaj že odraslih vidcev in vidkinj na različnih krajih razmeroma pogosto nadaljevala. Povezana so z natančnimi izjavami »Gospe« o cerkvenih in splošnih temah. Pristojna škofovska konferenca je do pojava precej zadržana, zato naj uradnih romanj v Medžugorje ne bi prirejali.

Vir: Kathpress

Foto: splet / Wikipedia

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh