Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež v bolnišnici uspešno okreva

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 06. 07. 2021 / 14:52
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 06.07.2021 / 16:16
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež v bolnišnici uspešno okreva
Rimska bolnišnica Agostino Gemelli, kjer po operaciji na debelem črevesu okreva papež Frančišek FOTO: Vatican Media

Papež v bolnišnici uspešno okreva

Iz Vatikana so danes sporočili, da papež Frančišek po nedeljski operaciji debelega črevesa v rimski bolnišnici Agostino Gemelli uspešno okreva.

Po besedah vatikanskega tiskovnega predstavnika Mattea Brunija je sveti oče dobro preživel noč, davi je že sam zajtrkoval, prebral dnevno časopisje ter vstal iz postelje in se sprehodil po bolniški sobi. Rezultati rutinskih pooperativnih preiskav so zadovoljivi.

»Potek pooperativnega zdravljenja je običajen,« je po navedbah spletnega portala Vatican News Bruni povzel poročilo papeževe zdravniške ekipe. Frančišek je prestal vse predvidene kontrolne preiskave, rezultati so po pričakovanjih brez posebnosti.

Želje po čim prejšnjem okrevanju z vsega sveta

Papež med bivanjem v bolnišnici z vsega sveta prejema številne želje za dobro počutje in čim prejšnje okrevanje. Kot je poročal avstrijski Kathpress, je bilo med voščili cerkvenih dostojanstvenikov in politikov tudi sporočilo carigrajskega ekumenskega patriarha Bartolomeja I., ki je svetemu očetu namenil »bratske želje za čim prejšnje okrevanje«. Patriarh Bartolomej je Frančišku zagotovil svoje molitve, z zaupanjem v dober izid operativnega posega, da se bosta lahko, kot je zapisal, »znova srečala in skupaj izpolnjevala nepogrešljivo poslanstvo edinosti, h kateremu nas vabi Kristus«.

Benedikt misli na papeža Frančiška in zanj intenzivno moli.

Carigrajski patriarh je ob tem navedel besede apostola Pavla: »Kajti Božja slabotnost je močnejša od ljudi« (1 Kor 1,25). Skrivnost Kristusa, ki je umrl in vstal, se razkriva tudi v »šibkosti naše zaradi izvirnega greha ranjene narave in v našem trpljenju, tako da evangelij lahko živi tudi v nas«.

Upokojeni papež Benedikt XVI. moli za Frančiška

Za uspešno okrevanje papeža Frančiška moli tudi upokojeni papež Benedikt XVI., je v pogovoru za medije sporočil nadškof Georg Gänswein, osebni tajnik nekdanjega nemškega papeža. »Benedikt misli na papeža Frančiška in zanj intenzivno moli,« tako nadškof Gänswein.

Patriarh Bartolomej je Frančišku zagotovil svoje molitve, z zaupanjem v dober izid operativnega posega, da se bosta lahko, kot je zapisal, »znova srečala in skupaj izpolnjevala nepogrešljivo poslanstvo edinosti, h kateremu nas vabi Kristus«.

Tudi dunajski nadškof kardinal Christoph Schönborn je papežu Frančišku prek družbenega omrežja Twitter poslal želje za čim prejšnje okrevanje. Na svojem profilu @KardinalWien je profilu @Pontifex_de namenil naslednje besede: »Iskrene želje po čim prejšnjem okrevanju iz Avstrije, ljubi papež Frančišek. Mnogi ljudje v naši deželi v teh dneh mislijo na Vas in molijo za Vas.«

Frančišek je prejel tudi sporočilo italijanskih škofov. Predsednik Italijanske škofovske konference, Gualtiero Bassetti, je izrazil upanje, da bo papež do naslednje nedelje že povsem okreval in da bo lahko med opoldansko molitvijo angelovega češčenja na Trgu sv. Petra že nagovoril zbrane romarje.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh