Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež se veseli svetovnega srečanja družin v Milanu

Za vas piše:
Kathpress/M.Š.
Objava: 07. 05. 2012 / 07:00
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež se veseli svetovnega srečanja družin v Milanu

Sveti oče je pred včerajšnjo molitvijo Raduj se, Kraljica nebeška tradicionalno nagovoril romarje na Trgu sv. Petra v Vatikanu.

Papež Benedikt XVI. se veseli bližajočega se svetovnega srečanja družin v Milanu. »Tudi sam se bom, če bo Božja volja, z veseljem udeležil tega dogodka«, je sveti oče dejal po včerajšnji molitvi Raduj se, Kraljica nebeška na Trgu sv. Petra v Vatikanu. Benedikt XVI. se je obenem milanski nadškofiji in ostalim škofijam v italijanski pokrajini Lombardiji zahvalil za pripravo tega velikega dogodka. Papež se bo srečanja udeležil med 1. in 3. junijem letos.

V nagovoru pred opoldansko molitvijo pa je Benedikt XVI. več tisoč zbranim vernikom razložil pomen prispodobe trte in mladik iz včerajšnjega evangelija. Kot je pojasnil, Božje delovanje v svetu ni v nasprotju s človekovo svobodo. Kdor se odpre za dobroto in Boga prosi za pomoč, je najprej deležen potrebne moči, da dopolni svoje lastno delo. Božja moč in človekova svoboda vedno delujeta skupaj, je poudaril sveti oče. Dobrota izvira iz Boga, udejaniti pa jo morajo ljudje. Pogoj za to je nenehna povezanost vernikov z Jezusom, je še pojasnil papež. Če smo namreč povezani z Gospodom, je naše življenje lahko uspešno in rodovitno.

Med pozdravi vernikom je Benedikt XVI. posebej izpostavil šestindvajsetih švicarskih gardistov, ki so včeraj v vatikanski dvorani za avdience izrekli slovesno prisego, ter njihove družinske člane in prijatelje, spomnil pa se je tudi številnih slovenskih romarjev, ki jim je položil na srce, naj bodo tesno povezani s Kristusom v Njegovi Cerkvi.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh