Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež spodbuja dobro pripravo na prejem prvega svetega obhajila

Objava: 23. 04. 2012 / 07:43
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež spodbuja dobro pripravo na prejem prvega svetega obhajila

Med opoldansko molitvijo na Trgu sv. Petra v Vatikanu je Benediktu XVI. včeraj prisluhnilo na deset tisoče vernikov.

Papež Benedikt XVI. je vse duhovnike, starše in katehiste pozval, naj otroke dobro pripravijo na prejem prvega svetega obhajila. Priprava na to 'praznovanje vere' naj poteka 'z velikim navdušenjem, pa tudi s skromnostjo', je sveti oče dejal med včerajšnjo opoldansko molitvijo na Trgu sv. Petra v Vatikanu. 'Ta dan upravičeno ostane v spominu kot prvi trenutek, v katerem otroci zaznajo pomembnost osebnega srečanja z Jezusom', je Benedikt XVI. pojasnil zbranim vernikom. V tednih po velikonočnih praznikih v številnih katoliških skupnostih Cerkev otrokom podeljuje zakrament prvega svetega obhajila.


Kot poroča avstrijska katoliška agencija Kathpress, je papež v svojem nagovoru pred več deset tisočimi verniki spregovoril o redkih srečanjih Jezusovih učencev z vstalim Kristusom. Dogodki pred veliko nočjo so v učencih zbudili številna vprašanja. 'Šele srečanje z vstalim Kristusom je pregnalo strah in dvom iz njihovih src in jim odprlo oči za resničnost vstajenja. V Jezusu Kristusu so se izpolnile svetopisemske obljube, Božji načrt ljubezni, učenci pa naj bi o tem pričali.' Jezus ni nikakršen duh; resnično ga lahko občutimo, četudi ga sprva ne prepoznamo, in navzoč je še danes, preko svoje besede in v evharistiji. Benedikt XVI. je izrazil upanje, da veselje nad Kristusovim vstajenjem še danes prežema vsakodnevno življenje kristjanov.

Papeževe molitve 'Raduj se, Kraljica nebeška' se je na včerajšnjo tretjo velikonočno, tudi papeško nedeljo udeležilo okoli tisoč otrok rimskega romarskega urada 'Unitalsi'. V okviru akcije 'Otroci v misijonu miru' je otroke pred tem s Trga Navona do Trga sv. Petra pospremil rimski župan Gianni Alemanno. Romarski urad 'Unitalsi' je združenje italijanskih laikov, ki bolnikom pomaga z izvedbo bolniških romanj predvsem v Lurd, pa tudi v Fatimo in drugam.

Benedikt XVI. je svoje pozdrave med drugim namenil tudi delegaciji iz severne Italije, ki je v Rim k papeževemu blagoslovu prinesla kip sv. Marca d'Aviana. Kapucinski pater Marco d'Aviano je kot papežev odposlanec in kot svetovalec cesarja Leopolda I. odigral odločilno vlogo pri reševanju Dunaja pred turškimi vpadi leta 1683. Leta 2003 ga je tedanji papež Janez Pavel II. razglasil za blaženega.

Po molitvi in blagoslovu je sveti oče vse navzoče spomnil še na sobotno beatifikacijo Marie Ines Terese Najsvetejšega zakramenta ter na včerajšnje praznovanje dneva katoliške univerze Presvetega srca Jezusovega.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh