Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež spodbuja svet brez jedrskega orožja

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 10. 08. 2020 / 08:10
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 10.08.2020 / 11:33
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež spodbuja svet brez jedrskega orožja

Papež spodbuja svet brez jedrskega orožja

Angelus: v težkih trenutkih življenja se ne sramujmo trkati na Božje srce!

Foto: Vatican Media

Papež Frančišek je med včerajšnjo opoldansko molitvijo angelovega češčenja v Vatikanu znova spodbudil k svetu brez jedrskega orožja: »Znova vas vabim k molitvi in prizadevanjem za svet brez jedrskega orožja,« je dejal v tradicionalnem nedeljskem nagovoru. Pri tem je spomnil »na tragični jedrski bombardiranji Hirošime in Nagasakija, ki sta se zgodili 6. in 9. avgusta 1945, torej pred 75 leti«, ter se »z ganjenostjo in hvaležnostjo« spomnil obiska omenjenih mest novembra lani. V nagovoru v Hirošimi 24. novembra 2019 je sveti oče zgolj posedovanje jedrskega orožja označil kot »nemoralno«.

To izjavo je papež ponovil tudi v preteklih dneh v pismu guvernerju prefekture Hirošima: »Ponavljam, kar sem že lani povedal v Hirošimi: uporaba jedrske energije v vojne namene je nemoralna, prav tako kot je nemoralno posedovanje jedrskega orožja.«

Pozdrav udeležencem kolesarske dirke na Poljskem

Frančišek je med včerajšnjo opoldansko molitvijo poseben pozdrav namenil tudi udeležencem Tour de Pologne, mednarodnega kolesarskega tekmovanja, ki je letos namenjeno spominu sv. Janeza Pavla II. ob stoletnici njegovega rojstva. Dirka se je zaključila včeraj.

Libanon: nujna pomoč mednarodne skupnosti

Frančišek je izrecno pozval škofe, duhovnike in redovnike v Libanonu, naj bodo v teh dneh posebej blizu preizkušanemu ljudstvu, ki še dodatno trpi zaradi katastrofalnih eksplozij v bejrutskem pristanišču v začetku minulega tedna. Papež je dejal, kako »katastrofa preteklega torka kliče vse, začenši pri Libanoncih, k sodelovanju za skupno dobro te ljubljene dežele«.

V težkih trenutkih življenja se ne sramujmo trkati na Božje srce!

Včerajšnji evangeljski odlomek (Mt 14,22-33) je papež označil kot povabilo, da se z zaupanjem izročimo Bogu v vsakem trenutku svojega življenja, še posebej v trenutku preizkušenj in vznemirjenja. Ko se nam zdi, da se potapljamo v težkih trenutkih življenja, se ne sramujmo trkati na Božje srce in kot Peter vpiti: »Gospod, reši me!« Po papeževih besedah je to tudi zelo lepa molitev. Jezus dobro ve, da je naša vera revna, s tem, ko nas dviga iz naših padcev, pa nam omogoča, da nenehno rastemo v veri.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh