Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež sprejel vodjo vietnamskih komunistov

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 23. 01. 2013 / 11:24
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež sprejel vodjo vietnamskih komunistov

Prizadevanja za poglobitev sodelovanja med Svetim sedežem in to južnoazijsko deželo; od leta 1975 brez polnih diplomatskih odnosov.

Papež Benedikt XVI. se je včeraj sestal z generalnim tajnikom vietnamske komunistične partije, Nguyenom Phu Trongom. To je bil prvi obisk kakšnega vietnamskega komunističnega vodje pri papežu v Vatikanu, srečanje pa je minilo v prisrčnem in prijateljskem vzdušju, kot so po avdienci sporočili iz Vatikana. Papež in njegov gost sta spregovorila o vprašanjih, ki zadevajo obe strani, in izrazila željo za 'čimprejšnjo rešitev nekaterih vprašanj in poglobitev medsebojnega sodelovanja'. Med Vatikanom in Vietnamom od leta 1975 ni polnih diplomatskih odnosov. Obe strani sta trenutno na stopnji pogajanj o normalizaciji medsebojnih odnosov.

Nguyena Phu Tronga so v Vatikanu protokolarno sprejeli podobno kot siceršnje državniške obiske, so sporočili s tiskovnega urada Svetega sedeža. Sveti sedež srečanju pripisuje precejšen pomen. Tokrat sicer še ni bilo možnosti razprave o morebitni izmenjavi veleposlanikov, saj je za to pristojna bilateralna dialoška komisija predstavnikov obeh strani, je poudaril vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi. Toda včerajšnji obisk je korak k vzpostavitvi odnosov med Svetim sedežem in to južnoazijsko deželo.

Foto: news.va

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh