Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež: srečanje z Jezusom pomembnejše od vseh zapovedi

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 11. 08. 2021 / 15:25
Oznake: Cerkev, Papež, Vatikan
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 11.08.2021 / 15:31
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež: srečanje z Jezusom pomembnejše od vseh zapovedi
Naslov današnje kateheze je bil »Mojzesova postava« FOTO: Vatican Media

Papež: srečanje z Jezusom pomembnejše od vseh zapovedi

Deset Božjih zapovedi naj bi bile po besedah papeža Frančiška »učiteljice«, ki nas vodijo k srečanju z Jezusom.

To pa je pomembnejše od vseh zapovedi, je sveti oče po navedbah avstrijskega Kathpressa poudaril med današnjo splošno avdienco v vatikanski dvorani Pavla VI. Naslov kateheze je bil »Mojzesova postava«, papež pa je v njej znova premišljeval o Pismu Galačanom ter se ustavil ob pomenu desetih zapovedi in Svetega Duha, da je pojasnil, za kaj gre pri »novosti krščanskega življenja«. Kot poroča Radio Vatikan, je vernike povabil, naj hodimo po poti zapovedi tako, da gledamo ljubezen do Kristusa.

Najprej je bila zaveza, šele potem postava.

Postava, ki jo je oznanil Mojzes, je namreč velik dar Boga njegovemu ljudstvu in ne temelj zaveze. »Najprej je bila zaveza,« je poudaril Frančišek. Postava pa je izraz tega, da je oseba, ljudstvo v zavezi z Bogom. Kdor išče življenje, mora gledati obljubo in njeno izpolnitev v Kristusu.

Papež je obenem izrazil upanje, naj nam Gospod pomaga hoditi po poti zapovedi, vendar tako, da gledamo ljubezen do Kristusa v srečanju s Kristusom, vedoč, da je srečanje z Jezusom pomembnejše od vseh zapovedi.

Papež globoko užaloščen nad umorom francoskega duhovnika

Papež je med današnjo avdienco spregovoril tudi o ponedeljkovem umoru francoskega duhovnika očeta Olivierja Maira. Kot je dejal, je z mislimi pri družini pokojnega, pri vseh vernikih in vseh Francozih: »Vsem skupaj zagotavljam svojo molitev in duhovno bližino,« je zatrdil sveti oče.

Nalaganje
Nazaj na vrh