Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež svari pred strahom 'ob koncu sveta' in lahkovernostjo

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 19. 11. 2012 / 08:54
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež svari pred strahom 'ob koncu sveta' in lahkovernostjo

Benedikt XVI. je med včerajšnjo molitvijo angelovega češčenja pojasnil, da Jezus ni bil nikakršen 'videc' in ni dajal napovedi o koncu stvarstva.

Papež Benedikt XVI. kristjane svari pred neutemeljenimi ugibanji o prihodnosti sveta in prerokovanjem. Jezus ni bil nikakršen 'videc' in ni dajal napovedi o koncu stvarstva, je sveti oče pojasnil v svojem nagovoru med včerajšnjo molitvijo angelovega češčenja na Trgu sv. Petra v Vatikanu. Ko je Jezus govoril o koncu sveta in o 'poslednjih rečeh', kot so smrt, sodba, pekel in nebesa, nam je s tem želel pomagati pri razumevanju dejanskega cilja človeštva, ki je v Bogu.

Papež se je v svojem nagovoru ponovno oprl na včerajšnjo Božjo besedo, ki govori o apokaliptičnem videnju sveta v prihodnosti in o koncu stvarstva. »Tudi danes ne primanjkuje naravnih katastrof, žal tudi ne vojn in nasilja«, je sveti oče pojasnil pred več kot deset tisoč romarji, ki so se zbrali na Petrovem trgu. Prav zaradi vse bolj razširjenega relativizma pa človek potrebuje trdno osnovo za svoje življenje in upanje, ki ga najdemo v Kristusu in njegovem sporočilu.

Ko je Jezus dejal: »Nebo in zemlja bosta prešla, moje besede pa nikakor ne bodo prešle«, s tem ni opisal konca sveta in ni ugibal o datumih, je nadaljeval papež. Ravno nasprotno, svojim učencem je skušal za vedno pomiriti radovednost glede natančnih datumov in napovedi in jim je namesto tega pokazal ključ razumevanja večnega življenja danes in jutri. »Čas ima svoj cilj. Mi pa želimo najti pravega«, je pojasnil sveti oče.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh