Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež: Svetovni evharistični kongres je pomemben za Cerkev

Za vas piše:
Kathpress/M.Š.
Objava: 13. 06. 2012 / 20:25
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež: Svetovni evharistični kongres je pomemben za Cerkev

Ob koncu včerajšnje splošne avdience je sveti oče s pomočjo vatikanske televizije ‘v živo’ pozdravil udeležence kongresa v Dublinu.

Papež Benedikt XVI. je 50. svetovni evharistični kongres v Dublinu označil kot pomemben cerkven dogodek. Velika prireditev, ki se je pričela minulo nedeljo, je ‘dragocena priložnost’, da se močneje poudari osrednjo vlogo evharistije v življenju Cerkve, kot je sveti oče dejal v pozdravnem nagovoru udeležencem kongresa – tega je v Dublin v živo prenašala vatikanska televizija.

Evharistično slavje vodi k večji povezanosti z Bogom in k večji edinosti znotraj Cerkve, meni papež. Cerkev bi morala vedno biti ‘utripajoče srce’ v življenju celotne Cerkve. Benedikt XVI. je pozval k molitvi za kristjane na Irskem in po vsem svetu, da bi na ta način kongres ‘obrodil bogate duhovne sadove’.

V katehezi, posvečeni apostolu Pavlu, je sveti oče dejal, da krščanska vera ponuja optimističen pogled na svet. V svetu namreč, kjer vladata le še učinkovitost in moč človekovih sposobnosti, lahko ponovno odkrijemo moč molitve in pričujemo, kako nas navzočnost vstalega Kristusa napolnjuje z življenjem in nas napravi rodovitne. Apostol narodov Pavel ima v Cerkvi posebno mesto. Njegove besede in njegov zgled nas lahko vabijo, ‘da damo molitvi prostor v našem vsakdanu’, s čimer obnavljamo svoje življenje ‘z močjo Božje ljubezni’.

Enotedenski 50. svetovni evharistični kongres katoliške Cerkve se je minulo nedeljo pričel v irski prestolnici. Cilj te mednarodne prireditve je po vsem svetu spodbuditi in poglobiti češčenje evharistije. Velikega sklepnega bogoslužja v parku Croke naj bi se udeležil tudi irski predsednik Michael Higgins. Slovesno sveto mašo bo vodil kardinal Marc Ouellet, ki ga je papež na kongres napotil kot svojega odposlanca.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh