Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež svojemu nasledniku zagotavlja 'brezpogojno pokorščino'

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 28. 02. 2013 / 14:57
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež svojemu nasledniku zagotavlja 'brezpogojno pokorščino'

Ob slovesu od kardinalskega kolegija v dvorani Klemna I. v Apostolski palači je Benedikt XVI. cerkvene dostojanstvenike pozval, naj 'sledijo Svetemu Duhu'.

Benedikt XVI. je na zadnji dan svojega pontifikata svojemu nasledniku zagotovil 'spoštovanje in brezpogojno pokorščino'. Pred zbranim kardinalskim kolegijem v dvorani Klemna I. v vatikanski Apostolski palači je cerkvene dostojanstvenike, med njimi tudi slovenskega kardinala Franca Rodeta, pozval, naj 'sledijo Svetemu Duhu, ko se bodo v teh dneh zbrali v konklavu na volitvah novega papeža'.

V kratkem nagovoru se je Benedikt XVI. svojim najožjim sodelavcem zahvalil za njihovo služenje in bližino. Spomnil je na živahnost vesoljne katoliške Cerkve, ki jo je bilo moč doživeti včeraj na Trgu sv. Petra v Vatikanu. Benedikt XVI. je svojo bližino Cerkvi in kardinalom zagotovil tudi v prihodnje. »Med vami je novi papež. Molil bom zanj«, je dejal sveti oče.

Zatem se je Benedikt XVI. osebno poslovil od vsakega posameznega kardinala, ki so pred njega stopali v protokolarnem redu. V pozdravnem nagovoru se je kardinal dekan Angelo Sodano papežu zahvalil za njegovo služenje Cerkvi in celotnemu človeštvu. Obenem je izrekel pohvalo 'zgledu, ki ga je v osmih letih svojega pontifikata izkazal Benedikt XVI.

19. aprila se je Benedikt XVI. pridružil dolgi verigi naslednikov apostola Petra, je pojasnil kardinal Sodano. Zdaj pa se je odločil, da bo krmilo cerkvene barke predal v druge roke. »Tako se nadaljuje apostolsko nasledstvo«, je poudaril kardinal. »Sveti oče, z globoko ljubeznijo smo Vas na tej poti poskušali spremljati«, je dejal Sodano. Svoj nagovor je zaključil s pozdravom v papeževem maternem jeziku: »Vergelt's Gott«.

Foto: news.va

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh