Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež telefoniral družini Foley

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 22. 08. 2014 / 10:54
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:15
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež telefoniral družini Foley

Starša obglavljenega ameriškega poročevalca sta globoko verna katoličana.

Papež Frančišek je telefoniral družini ameriškega poročevalca Jamesa Foleya, ki so ga v začetku tedna v Iraku obglavili pripadniki teroristične skupine »Islamska država«, je v izjavi za javnost potrdil vatikanski tiskovni predstavnik.



P. Federico Lombardi je pojasnil, da je sveti oče Foleyeve poklical 21. avgusta, z njimi pa je želel spregovoriti o sinovi smrti. Dva dni pred tem so islamski skrajneži na svetovnem spletu objavili video posnetek z naslovom »Sporočilo Ameriki«, na katerem prikazujejo obglavljenje Foleya. Pristojni ameriški organi so pristnost posnetka potrdili.

Foleyeva smrt naj bi bila »povračilni ukrep« za ameriške zračne napade na oporišča »Islamske države« v Iraku. Islamski skrajneži opozarjajo, da je v njihovih rokah tudi pogrešani ameriški časnikar Steven Joel Sotloff, njegovo življenje pa je po besedah teroristov odvisno od ukrepov ameriškega predsednika Baracka Obame.

Foleyeva starša, John in Diane, sta po navedbah nekaterih medijev papežev klic pričakovala. Izrazila sta hvaležnost za vse molitve, namenjene njuni družini in umorjenemu sinu. »Bogu se zahvaljujemo za dar Jima. Tako zelo ponosni smo nanj«, je povedala mati Diane in dodala, da nenehno molijo in prosijo Boga za moč ter se mu zahvaljujejo za vse molitve v času Jamesovega ujetništva. »Jim si ne bi nikoli želel, da smo sovražni in zagrenjeni. Molimo za to, da bi zmogli tako močno ljubiti kakor je ljubil on.«

Oče John pa je povedal: »Ni težko najti tolažbe v tem trenutku našega življenja. Vemo, da je Jim v Božjih rokah in zavedamo se, da je opravil delo, ki mu ga je naložil Gospod. Zdaj potrebujemo pogum in podpore v molitvi, da bomo zmogli nadaljevati brez njega.«

Vir: CNA
Foto: splet

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh