Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež telefoniral z žrtvijo posilstva

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 28. 08. 2013 / 09:57
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež telefoniral z žrtvijo posilstva

Papež telefoniral z žrtvijo posilstva

Frančišek se je z rojakinjo pogovarjal pol ure in ji dejal, da jo bo sprejel tudi v Vatikanu.

Papež Frančišek je po navedbah italijanskih medijev tokrat po telefonu poklical neko žrtev posilstva v Argentini. Kot je v svoji spletni izdaji poročal italijanski časnik 'Corriere della Sera', je sveti oče minulo nedeljo okoli pol ure govoril s 44-letno žensko iz kraja Villa del Rosario na severu dežele, ki jo je posilil policist.

»Niste sami«, naj bi papež Frančišek dejal Alejandri Pereyra. Sveti oče ji je pozorno prisluhnil in jo spodbudil, naj zaupa tamkajšnjemu pravosodju, kot je po pogovoru poročala Pereyrova. Obenem ji je dejal, da bi jo sprejel tudi v Vatikanu. Argentinka je svojo zgodbo papežu zaupala v pismu.

Po posilstvu so jo policisti še naprej ogrožali, kot je poročal 'Corriere'. Posiljevalec še danes ni kaznovan in je medtem celo napredoval na delovnem mestu. Pritožba pristojnemu državnemu tožilstvu je bila doslej povsem neuspešna. Od njegove izvolitve na papeški položaj v letošnjem marcu so poročila o Frančiškovih zasebnih telefonskih klicih posameznikom v stiski postala že nekakšna 'medijska stalnica'.


Vir: Kathpress

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh