Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež tudi v prihodnje 'Njegova svetost Benedikt XVI.'

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 28. 02. 2013 / 10:09
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež tudi v prihodnje 'Njegova svetost Benedikt XVI.'

Benediktovo oblačilo tudi po odstopu ostaja bela sutana, obut bo v rjave mokasine iz Mehike; nič več pod zaščito švicarskih gardistov.

Po odstopu s položaja poglavarja katoliške Cerkve bo Benedikt XVI. nosil naziv 'upokojeni papež' (Papa emerito) ali 'upokojeni rimski škof' (Romano Pontefice emerito). Še naprej ga bodo nagovarjali z 'Njegova svetost Benedikt XVI.', je na tiskovni konferenci časnikarjem pojasnil vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi.

Benedikt XVI. bo tudi po odstopu oblečen v preprosto belo sutano, po besedah p. Lombardija pa bo obut v rjave mokasine, ki so mu jih med lanskoletnim obiskom v Mehiki podarili domači obrtniki iz Leona.

Tudi ostale podrobnosti glede nocojšnjega odstopa Benedikta XVI. in posledične izpraznjenosti Petrovega sedeža so medtem že urejene. Nocoj ob 20. uri bo švicarska garda zaprla portal papeške palače v Castel Gandolfu in umaknila svojo stražo, je pojasnil p. Lombardi. S papeževim odstopom se namreč zaključi tudi njegova zaščita s strani švicarskih gardistov.

Vatikanski tiskovni predstavnik je še pojasnil, da bo papeški prstan in pečat lastnoročno uničil vatikanski državni tajnik kardinal Tarcisio Bertone.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh