Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež ustanovil Dikasterij za laike, družino in življenje

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 17. 08. 2016 / 10:16
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:31
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež ustanovil Dikasterij za laike, družino in življenje

Papež ustanovil Dikasterij za laike, družino in življenje

Prefekt novega dikasterija je msgr. Kevin Joseph Farrell, škof iz Dallasa v ZDA.

Papež Frančišek je z datumom 15. avgust 2016 ustanovil novi Dikasterij za laike, družino in življenje in z istim datumom za prefekta novega dikasterija imenoval msgr. Kevina Josepha Farrella, škofa v Dallasu v Združenih državah Amerike.



Sveti oče je novo delovno telo ustanovil z apostolskim pismom v obliki motu proprij, ki ga je naslovil Sedula Mater:

Cerkev je kot skrbna mati skozi stoletja vedno uvidevno skrbela za laike, družino in življenje ter s tem razodevala usmiljeno Zveličarjevo ljubezen do človeštva. Prav tako se bomo Mi, ki Nam je to v vlogi naše službe pastirja Gospodove črede vedno pred očmi, potrudili hitro urediti vsako stvar tako, da se bo bogastvo Jezusa Kristusa primerno in obilno razširilo med vernike.

S tem namenom urno ukrepamo, da bodo dikasteriji rimske kurije v skladu s položajem našega časa in da bodo prilagojeni potrebam vesoljne Cerkve. Še posebej je Naša misel posvečena laikom, družini in življenju, saj jim želimo ponuditi podporo in pomoč, da bodo dejavno pričevanje evangelija v današnjem času in izraz Odrešenikove dobrote.

Potem ko smo skrbno pretehtali vsako stvar, zato z Našo apostolsko oblastjo ustanavljamo Dikasterij za laike, družine in življenje, ki ga bodo urejali posebni Statuti. Pristojnosti in funkcije, ki so doslej pripadali Papeškemu svetu za laike in Papeškemu svetu za družino, se bodo prenesle na ta dikasterij 1. septembra, ko bosta omenjena papeška sveta dokončno prenehala delovati.

Kar smo določili, želimo, da velja sedaj in za prihodnost, tudi če je kaj temu nasprotno.

V Rimu, pri sv. Petru, pod Ribičevim prstanom, 15. avgusta 2016, na slovesni praznik vnebovzetja blažene Device Marije, med jubilejem Usmiljenja, v četrtem letu Našega pontifikata

Vir: Radio Vatikan
Foto: splet

Kupi v trgovini

Navzkrižja in izravnave
Proza
6,51€
Nalaganje
Nazaj na vrh