Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež v Disneyevem dokumentarcu z mladimi o zlorabah [VIDEO]

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 22. 03. 2023 / 08:48
Oznake: Cerkev, Družba, Mladi, Papež
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.03.2023 / 09:24
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež v Disneyevem dokumentarcu z mladimi o zlorabah [VIDEO]
Papež se je v pogovoru od mladih veliko naučil. FOTO: Disney+

Papež v Disneyevem dokumentarcu z mladimi o zlorabah [VIDEO]

Španska različica televizijskega kanala Disney+ bo v kratkem predvajala neobičajen dokumentarni film o papežu Frančišku.

Pod naslovom »Amen. Frančišek odgovarja« bo od 1. aprila letos na sporedu film o srečanju voditelja Katoliške cerkve z desetimi mladimi iz povsem različnih življenjskih okoliščin. Kot poroča avstrijski Kathpress, napovednik govori o »zaupnem in iskrenem pogovoru med enim najvplivnejših ljudi na svetu in desetimi špansko govorečimi mladimi v starosti med 20 in 25 let, zunaj zidov Vatikana«.


Po navedbah produkcijske hiše sogovorniki obravnavajo teme, kot so feminizem, vloga žensk v Cerkvi, splav, izguba vere, istospolna usmerjenost, zlorabe v Cerkvi, rasizem in ustrahovanje. Papeževi mladi prijatelji so spregovorili v vlogi žrtev: med njimi je mlada oseba, ki je bila v katoliški šoli žrtev spolne zlorabe, mlada ženska, ki se je začela ukvarjati s prostitucijo, mlad migrant in mlad revež brez sredstev za preživetje.

Papež je po pogovoru z žrtvijo zlorabe zahteval dodatne informacije o kaznivem dejanju in posledično sprožil kanonsko-pravni postopek, ki je po nekaterih navedbah tik pred zaključkom.

Po navedbah španskega katoliškega spletnega portala Religion digital je papež po posnetku zahteval dodatne informacije o žrtvi pedofilije in posledično sprožil kanonsko-pravni postopek, ki je po nekaterih navedbah tik pred zaključkom.

Papež Frančišek se je z desetimi izbranimi mladimi srečal junija lani v rimski četrti Pigneto. Režiser je bil španski filmski ustvarjalec in časnikar Jordi Evole, ki je s Frančiškom opravil že več pogovorov za medije. V napovedniku, ki je bil objavljen te dni, je mogoče videti, kako se papež po pogovoru mladim zahvaljuje z besedami: »Med tem pastoralnim srečanjem sem se od vas veliko naučil. Zahvaljujem se vam za vse dobro, ki ste mi ga storili.«

Nalaganje
Nazaj na vrh