Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kaj papež sporoča udeležencem SDM? [VIDEO]

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 20. 01. 2023 / 15:06
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.01.2023 / 15:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kaj papež sporoča udeležencem SDM? [VIDEO]
Svetovni dan mladih letos prirejajo med 1. in 6. avgustom v portugalski prestolnici Lizboni. FOTO: Vatican Media

Kaj papež sporoča udeležencem SDM? [VIDEO]

V Vatikanu so danes objavili video sporočilo papeža Frančiška mladim, ki se pripravljajo na letošnji svetovni dan mladih v Lizboni. Papež mlade nagovarja s sporočilom »Odprite srce, glejte obzorje«.

Papež mladim sporoča:

Dragi mladi, bližamo se, čeprav je še nekaj mesecev, Svetovnemu dnevu mladih, prijavljenih pa je že 400.000 mladih. Presenečen in vesel sem, da bo prišlo toliko mladih, ker čutijo potrebo po udeležbi. Nekdo bo rekel, da »gre zaradi turizma«. Mlad človek pa pride zato, ker je globoko v sebi žejen udeležbe, želi podeliti, povedati svojo izkušnjo in sprejeti izkušnjo drugega. Žeja ga po obzorjih.


Vedno glej v obzorje, z očmi, predvsem pa s srcem! Odpri svoje srce drugim kulturam, drugim fantom in dekletom!

Vi mladi, ki se vas je prijavilo že 400.000, ste žejni obzorij. Na tem srečanju, na tem dnevu, se naučite vedno gledati obzorje, vedno gledati onkraj. Ne gradite zidov pred svojim življenjem. Stene te zapirajo, obzorje pa te spodbuja k rasti! Vedno glej v obzorje, z očmi, predvsem pa s srcem! Odpri svoje srce drugim kulturam, drugim fantom in dekletom, ki bodo prav tako prišli na ta dan.

Mladi, ne pozabite: ne zidovom, da obzorjem!

Na ta dogodek se pripravite tako, da odprete svoja obzorja in svoje srce! In hvala, ker ste se že vnaprej prijavili. Upamo, da bodo tudi drugi sledili vašemu zgledu! Naj vas Bog blagoslovi in Marija nas vas varuje. Molite zame, jaz pa molim za vas. In ne pozabite: ne zidovom, da obzorjem! Hvala.

Nalaganje
Nazaj na vrh