Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

SDM 2023: prvi romar že prijavljen!

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 24. 10. 2022 / 18:36
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.12.2022 / 12:28
Ustavi predvajanje Nalaganje
SDM 2023: prvi romar že prijavljen!
Papež je vse mlade povabil, naj se prijavijo na to srečanje. FOTO: Vatican Media

SDM 2023: prvi romar že prijavljen!

Papež Frančišek se je prek spleta prijavil k udeležbi na svetovnem dnevu mladih v Lizboni leta 2023.

Po včerajšnji opoldanski molitvi angelovega češčenja je k oknu apostolske palače poklical dva mlada Portugalca in s pomočjo tablice so se skupaj prijavili kot obiskovalci na množičnem svetovnem dogodku. Papež je nato vse mlade povabil, naj se prijavijo na to srečanje, »na katerem bomo po dolgem obdobju oddaljenosti in izoliranosti znova odkrili veselje bratskega objema med narodi in generacijami, ki ga tako zelo potrebujemo«.

Portal za uradne prijave je bil odprt na včerajšnjo misijonsko nedeljo.

Avgusta prihodnje leto na Portugalskem prirejajo 37. svetovni dan mladih pod geslom »Marija je vstala in se odpravila v naglici« (Lk 1,39). V prestolnici Lizboni pričakujejo več sto tisoč udeležencev. Zaradi epidemije je bil množični katoliški dogodek prestavljen iz leta 2022 na leto 2023. Portal za uradne prijave je bil odprt na včerajšnjo misijonsko nedeljo.

FOTO: Vatican Media

Katoliška mladina je prijave za udeležbo na srečanju začela sprejemati že v letošnjem septembru na svoji spletni strani

Papež Frančišek se je doslej udeležil treh svetovnih dnevov mladih: v Braziliji, na Poljskem in v Panami.

Svetovni dan mladih (SDM) izhaja iz pobude papeža Janeza Pavla II. (1978-2005). Voditelj Katoliške cerkve vsako leto povabi mlade kristjane z vseh celin na srečanje pod določenim geslom. Svetovne dneve mladih izmenično prirejajo v manjšem obsegu na škofijski ravni, praviloma vsaka tri leta pa kot veliko svetovno srečanje.

Papež Frančišek se je doslej udeležil treh množičnih srečanj: leta 2013 v brazilskem Riu de Janeiru, leta 2016 s 3,5 milijona mladih romarjev v Krakovu na Poljskem in leta 2019 s 700.000 udeleženci v Panami, najmanjši državi, ki je doslej gostila svetovni dan mladih.

Nalaganje
Nazaj na vrh