Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež v pogovoru s kolumbijskim kardinalom Hoyosom

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 22. 05. 2013 / 08:17
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež v pogovoru s kolumbijskim kardinalom Hoyosom

V okviru srečanj z vrhom rimske kurije se je sveti oče sestal tudi s kardinalom Robertom Sarahjem iz Papeškega sveta 'Cor unum'.

Papež Frančišek se je minuli ponedeljek sestal z nekdanjim kardinalom v rimski kuriji in predsednikom komisije 'Ecclesia-Dei' Dariem Castrillonom Hoyosom. Sveti oče se je s kolumbijskim kardinalom, ki je bil med leti 1996 in 2006 prefekt Kongregacije za duhovnike, pogovarjal v vatikanskem Domu sv. Marte. Hoyos je na naslovnice svetovnih medijev prišel leta 2009, v povezavi s škandalom glede lefebvrovskega škofa Richarda Williamsona.

Njegov urad, pristojen za prizadevanja za spravo s tradicionalistično bratovščino sv. Pija, naj Vatikana ne bi na ustrezen način informiral o televizijskem pogovoru Richarda Williamsona, v katerem je lefebvrovski škof zanikal obstoj holokavsta. Britanskemu članu Bratovščine sv. Pija je skupaj s še tremi tradicionalističnimi škofi papež Benedikt XVI. januarja 2009 preklical kazensko izobčenje iz katoliške Cerkve, ki so ga škofje prejeli leta 1988. Kmalu za tem je Benedikt XVI. sprejel odstop kardinala Hoyosa, ki se je s položaja umaknil zaradi dosežene starosti 80 let, delo komisije 'Ecclesia Dei' in dialoški proces s lefebvrovci pa je zastavil povsem na novo.

Avdienca za kardinala Hoyosa sodi v niz pogovorov papeža Frančiška s trenutno dejavnimi in tudi upokojenimi vodji uradov v rimski kuriji. na ta način želi sveti oče pridobiti vpogled v delo kurije. Po avdienci za kolumbijskega kardinala se je Frančišek sestal še s kardinalom Robertom Sarahjem, predsednikom Papeškega sveta 'Cor unum'.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh