Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež v telefonski navezi z Gazo

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 11. 10. 2023 / 13:15
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 11.10.2023 / 13:53
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež v telefonski navezi z Gazo
Ostanki rakete, izstreljene z območja Gaze na Izrael, ležijo na cesti v Aškelonu na jugu Izraela. FOTO: Vatican Media

Papež v telefonski navezi z Gazo

Župnik v Gazi Gabriel Romanelli je od začetka vojne v Sveti deželi prejel dva klica papeža Frančiška: svetega očeta je zanimalo, kaj se dogaja s tamkajšnjimi prebivalci zaradi izraelskih napadov, ki so sledili terorističnim napadom Hamasa nad Izrael.

Papež Frančišek v teh dneh nenehno spremlja dogajanje v Gazi in tudi prek telefona majhni krščanski skupnosti na območju Gaze nudi svojo podporo, poroča spletni portal Vatican News. Župnik Gabriel je od sobote, ko je Hamas izvedel prve napade na Izrael, prejel že dva telefonska klica od svetega očeta.

Papež me je poklical pred nekaj minutami. Izrazil je svojo bližino in nam zagotovil svoje molitve.

Oče Romanelli je trenutno v Betlehemu in je v nenehnem stiku z verniki svoje župnije. »Papež me je poklical pred nekaj minutami,« je pojasnil v pogovoru za Vatican News. »Izrazil je svojo bližino in nam zagotovil svoje molitve.« Duhovnik se je svetemu očetu »zahvalil za njegov poziv k premirju in zaustavitvi vsakršnega nasilja, terorizma in vojne«.

Papež, je dodal, »želi pokazati svojo bližino in bo zdaj neposredno poklical občestvo v Gazi, prek mojega vikarja: ta pomaga ljudem, ki so se v župnijo zatekli kot begunci«.

Katoliška skupnost prav tako tarča napadov

V župniji v Gazi živi približno 150 ljudi, ki so izgubili domove ali iščejo varen kraj pred bombardiranjem, je povedal v Italiji rojeni duhovnik. Opozoril je, da so napadi prizadeli celotno območje, vendar je dejal, da zaenkrat ni poročil o smrtnih žrtvah ali škodi med krščansko skupnostjo.

Papež je župnika v Gazo poklical že kmalu po prvih napadih ter tamkajšnjim prebivalcem podelil svoj blagoslov, »da bi vsi lahko izkusili bližino Cerkve«.

V vsej Gazi je do torka zaradi izraelskih napadov, ki so bili odgovor na teroristične napade Hamasa 7. oktobra, umrlo več kot 770 ljudi, 4.000 pa jih je bilo ranjenih. Papež je župnika v Gazo poklical že kmalu po prvih napadih ter tamkajšnjim prebivalcem podelil svoj blagoslov, »da bi vsi lahko izkusili bližino Cerkve«.

Nalaganje
Nazaj na vrh