Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež varno prispel v Brazilijo

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 23. 07. 2013 / 06:45
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež varno prispel v Brazilijo

Papež varno prispel v Brazilijo

Prva programska točka po prihodu v Rio je bil obisk tamkajšnje stolnice, kjer je sveti oče želel moliti.

Papež Frančišek je včeraj popoldne varno prispel v Brazilijo. Tik pred četrto uro po krajevnem času je Airbus 330 letalske družbe Alitalia pristal na mednarodnem letališču v Riu de Janeiru.

Papežu so po prihodu iz letala na letališki stezi dobrodošlico izrekli brazilska predsednica Dilma Rousseff, tamkajšnji nuncij nadškof Giovanni d'Aniello in deželni škofje, ki jih je vodil predsednik Brazilske škofovske konference, kardinal Dom Raymundo Damasceno Assis. Otroci so visokemu gostu izročili šopek rož v narodnih barvah rumeni, modri in zeleni.

Na letališču nihče izmed prisotnih ni pripravil nagovora, saj so bili ti predvideni za kasnejšo slovesnost ob sprejemu v guvernerski palači. Frančišek se je na poti mimo častne čete sproščen in nasmejan pogovarjal s predsednico Rousseffovo.

Na papeževo željo se je večerni program ob prihodu v Brazilijo, po vožnji z letališča v središče mesta, pričel z obiskom tamkajšnje stolnice, kjer je Frančišek najprej želel moliti. Namesto odprtega papamobila ali zaprte limuzine je sveti oče na letališču sedel v mali 'Fiat Idea Minivan', vozilo, ki ga izdelujejo v Braziliji. Z desnega zadnjega sedeža je ob odprtem oknu pozdravljal ljudi, ki so se zbrali ob mestnih ulicah. Na poti proti guvernerski palači ga je spremljalo več policijskih avtomobilov, v konvoju pa je sledilo tudi vatikansko spremstvo.

Vir: Kathpress

Foto: news.va


Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Prenovljena v Gospodu
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh