Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Papež verjetno podpira dialog z binkoštnimi Cerkvami«

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 28. 05. 2013 / 07:45
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Papež verjetno podpira dialog z binkoštnimi Cerkvami«

Predsednik Papeškega sveta za ekumenizem, kardinal Kurt Koch, zagotavlja, da papež Frančišek evangeličanska gibanja dobro pozna še iz Buenos Airesa.

Predsednik Papeškega sveta za ekumenizem, kardinal Kurt Koch, od papeža Frančiška pričakuje širitev ekumenskega dialoga z binkoštnimi Cerkvami. Sveti oče zaradi svojega delovanja v Buenos Airesu zelo dobro pozna evangeličanska gibanja, katerih priljubljenost v Latinski Ameriki vse bolj narašča. Po vsem svetu razvoj binkoštnih Cerkva predstavlja velik izziv za katoliško Cerkev, saj s teološkega vidika postavlja nova vprašanja, je po navedbah nemške katoliške agencije KNA ob koncu minulega tedna dejal kardinal Koch. Švicarski kardinal je svoje izjave predstavil na prireditvi ekumenske pobude 'Unita dei Cristiani' v nemškem Ochsenhausnu.

Kardinal Koch na področju ekumenizma v naslednjih letih pričakuje 'revolucionarni razvoj'. Izrazil je tudi pričakovanje, da bodo protestanti in katoličani uspeli oblikovati skupno izjavo glede spornih teoloških vprašanj o Cerkvi in njenem nauku. Sam pa ni povsem prepričan, 'ali bo to doživel še na zemlji ali bo tedaj že v nebesih', kot je dejal.

Švicarski kardinal je, tako kot njegov predhodnik, upokojeni nemški kardinal Walter Kasper, prepričan, da bo v času pontifikata papeža Frančiška prišlo do velikih sprememb v vatikanskih strukturah. Tako Koch kot tudi Kasper sta enoglasno izrazila upanje, da bi se komunikacija med posameznimi uradi v rimski kuriji v prihodnje občutno izboljšala.

Sodelovanja je bilo doslej premalo, je prepričan kardinal Kasper. Kot je dejal, 'pred poletnim dopustom ali po njem pričakuje določene spremembe'. Po mnenju kardinala Kocha pa morebitne spremembe v Vatikanu prinašajo 'več upanja kot strahu'.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh