Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež vernike vabi: zaupajte Jezusovi molitvi

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 02. 06. 2021 / 10:24
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.06.2021 / 13:03
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež vernike vabi: zaupajte Jezusovi molitvi

Papež vernike vabi: zaupajte Jezusovi molitvi

Splošna avdienca: molitev je temeljnega pomena za odnos z Jezusom.

Splošna avdienca 2. junija 2021 v Vatikanu FOTO: Vatican Media

Papež Frančišek je vernike povabil, naj zaupajo, da tudi Jezus nenehno moli zanje. Tudi če je naša molitev zgolj jecljanje ali če so naši poskusi molitve povsem neučinkoviti, ne smemo nikoli izgubiti zaupanja Vanj in v Njegovo molitev, je sveti oče po navedbah avstrijskega Kathpressa in Radia Vatikan dejal med današnjo splošno avdienco na Dvorišču sv. Damaza ob Apostolski palači v Vatikanu. Molitev je za Jezusove učence in vse vernike edini vir svetlobe in moči.

»Jezus ne želi zgolj, da molimo, kakor moli On, ampak nam zagotavlja, da lahko vedno računamo na njegovo molitev, tudi če so naši poskusi molitve popolnoma jalovi in neučinkoviti. Zavedati se moramo, da Jezus moli za nas,« je pojasnil papež. V Jezusovem odnosu z učenci je bila molitev temeljna in predvsem v najtežjih trenutkih na svoji poti se je Jezus v celoti posvetil molitvi: vedno se je zapletel v pogovor z Očetom.


FOTO: Vatican Media

Papež Frančišek je med današnjo avdienco spregovoril tudi o jutrišnjem slovesnem prazniku Svetega Rešnjega telesa in krvi, ki ga vedno obhajamo na drugi četrtek po binkoštih. Vsem vernikom je iskreno zaželel »srce molilca«. V Vatikanu bodo Telovo s slovesnim bogoslužjem obeležili v nedeljo v baziliki sv. Petra.


FOTO: Vatican Media

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh