Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež za več optimizma in zaupanja v Boga

Za vas piše:
Kathpress/M.Š.
Objava: 18. 06. 2012 / 07:58
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež za več optimizma in zaupanja v Boga

Benedikt XVI. v nagovoru pred molitvijo angelovega češčenja o primerjavi z gorčičnim zrnom: “Gospod seje v tišini in pusti čas za rast”; sveti oče je spomnil tudi na včerajšnjo beatifikacijo Cecilie Eusepi.

Papež Benedikt XVI. je vernike pozval, naj se v težkem položaju zanesljivo predajo zaupanju v Boga. Človek se s svojimi omejenimi močmi včasih počuti povsem nemočnega ob vseh težavah, ki se porajajo v svetu, je sveti oče dejal v svojem nagovoru pred včerajšnjo molitvijo angelovega češčenja na Trgu sv. Petra v Vatikanu. Kdor pa se prepusti Bogu, lahko z Njegovo pomočjo vse te ovire premaga. Božja pomoč je vzrok ‘za optimizem kljub težavam, trpljenju in zlu, s čimer se srečujemo v našem življenju’. Benedikt XVI. je pri tem izpostavil zgled nove blažene Cecilie Eusepi (1910-28), ki je bila včeraj v italijanskem mestu Nepi povzdignjena na čast oltarja.

Sveti oče je v svojem nagovoru na Trgu sv. Petra spregovoril o gorčičnem zrnu, ki kljub svoji majhnosti obrodi veliko sadu. Vsak kristjan mora izpolnjevati svoje dolžnosti v okviru svojih zmožnosti, je poudaril papež, čeprav je izid naših prizadevanj vedno odvisen od Boga. Ravno to zaupanje pa nas podpira v naših vsakodnevnih stiskah in težavah.

Benedikt XVI. je zbranim vernikom spregovoril tudi o svetovnem evharističnem kongresu, ki se je včeraj zaključil v Dublinu. Srečanje je označil kot izreden dogodek za življenje Cerkve. Za teden dni se je irska prestolnica prelevila v ‘mesto evharistije’, kjer so se verniki zbirali v molitvi pred v oltarnem zakramentu navzočim Kristusom. ‘v skrivnosti evharistije je Jezus želel ostati med nami, da bi nas popeljal v občestvo z Njim in med nami’, je dejal papež.

Med molitvijo angelovega češčenja je papež izpostavil zgled nove blažene Cecilie Eusepi (1910-28), ki je bila včeraj povzdignjena na čast oltarja. Benedikt XVI. je poudarila zvestobo veri in povezanost s Kristusom bodoče redovnice, ki je umrla v starosti osemnajstih let. Obred beatifikacije je vodil kardinal Angelo Amato, prefekt Kongregacije za zadeve svetnikov.

Cecilia Eusepi je želela delovati v misijonih in je že z dvanajstimi leti stopila v samostan, kjer je tri leta skrbela za otroke v nekem zavetišču. Leta 1926 je zaradi hude bolezni samostan zapustila in se vrnila k svoji družini. To bolezen je sestra Cecilija, kot nam pričuje njen dnevnik, prenašala z neomajno vero in povezanostjo s Kristusovim žrtvovanjem.

Na fotografiji: nova blažena Cecilia Eusepi

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh