Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež za večje spoštovanje žensk

Objava: 09. 03. 2009 / 09:38
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež za večje spoštovanje žensk

Papež Benedikt XVI. je v včerajšnjem nagovoru pred opoldansko molitvijo angelovega češčenja vernike pozval k ponovni zaobljubi spoštovanja dostojanstva in vloge vseh žensk na svetu.

Na mednarodni dan žena je Benedikt XVI. povabil k razmišljanju o položaju žensk. Po njegovih besedah praznik kar kliče po obnovitvi zaobljub, da bi bilo vedno in povsod vsaki ženski omogočeno živeti njeno življenje v polnosti in da bi lahko v celoti izživela svoje sposobnosti ob neokrnjenem spoštovanju njenega dostojanstva.

Sveti oče je spomnil na apostolsko pismo svojega predhodnika, papeža Janeza Pavla II., z naslovom ‘O dostojanstvu žensk’ (Mulieris Dignitatem), ki pomeni pomemben doprinos k razvoju spoštljivega odnosa do vseh žensk. Več kot pisana beseda pa veljajo pričevanja svetnic, še posebej matere Terezije iz Kalkute, skromne albanske hčere, ki je po Božji milosti celemu svetu postala zgled ljubezni v služenju človeštvu.

Papež je poudaril, da je na svetu na stotine žensk, ki vsak dan, skrite očem, delujejo v dobro človeštva in božjega kraljestva. Včerajšnjo molitev angelovega češčenja je tako posvetil vsem ženskam, da bi na vekov veke spoštovali njihovo dostojanstvo in cenili njihove sposobnosti.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh