Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež: za veliko noč TV predstavitev svetopisemskih likov

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 05. 04. 2022 / 00:30
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 05.04.2022 / 15:20
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež: za veliko noč TV predstavitev svetopisemskih likov
Rembrandt: Vrnitev izgubljenega sina. FOTO: Wikipedia

Papež: za veliko noč TV predstavitev svetopisemskih likov

Papež Frančišek načrtuje nov nastop na italijanski televiziji.

Skupaj z oskarjevcem Robertom Benignijem bo na velikonočno nedeljo na kanalu Rai 1 predstavil različne evangeljske like, kot je za časnik Corriere della Sera pojasnil glavni direktor kanala Carlo Fuortes. Papež bo o svetopisemskih likih spregovoril skozi umetniške mojstrovine. Kot je iz vatikanskih krogov izvedela avstrijska tiskovna agencija Kathpress, je televizijski nastop eno od nadaljevanj tridelne serije, ki jo je vatikanski Dikasterij za komunikacije posnel s papežem Frančiškom.

Frančišek bo v oddaji z naslovom »Obrazi evangelijev« med drugim spregovoril o cestninarju Mateju, o levem in desnem razbojniku, ki sta bila križana ob Jezusu, o Mariji Magdaleni, Judi Iškarijotu, prešuštnici, ki naj bi jo kamenjali, ter Petru in Ponciju Pilatu.

FOTO: Wikipedia

Televizijska produkcija na velikonočno nedeljo je sodelovanje med omenjenim vatikanskim dikasterijem in kulturnim oddelkom italijanske radiotelevizije. Po besedah glavnega direktorja Fuortesa želi javna radiotelevizija s tem izpolniti tudi svojo nalogo izvajalca javnih storitev na področju kulture. V letih koronaepidemije se je to izkazalo za vse pomembnejše.

Na začetku epidemije spomladi 2020 je tudi prvi program Rai 1 v živo predvajal jutranjo mašo s papežem Frančiškom iz kapele Doma sv. Marte in s tem dosegel rekordno gledanost.

Nalaganje
Nazaj na vrh