Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež zahteva več pomoči za sirske begunce

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 06. 06. 2013 / 09:36
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež zahteva več pomoči za sirske begunce

Frančišek je predstavnikom katoliških dobrodelnih organizacij pojasnil, da ljudje na begu potrebujejo več mednarodnih prizadevanj, sprte strani v njihovi domovini pa konkretne pobude za učinkovit dialog.

Papež Frančišek je mednarodno skupnost pozval k večjim prizadevanjem za pomoč sirskim beguncem. Njihova oskrba in spoštovanje njihovega dostojanstva morata biti zagotovljena, je Frančišek dejal v nagovoru predstavnikom katoliških dobrodelnih organizacij v Vatikanu. Papež je obenem poudaril, da katoliške dobrodelne organizacije svojo pomoč nesebično nudijo ne glede versko ali etično pripadnost posameznikov v stiski. Medtem pa se je po navedbah iz Vatikana v sosednje države Jordanijo, Turčijo in Libanon zateklo že okoli dva milijona Sircev. Pet milijonov ljudi je v Siriji odvisno od tuje pomoči.

Papež je ponovil tudi poziv skupnosti držav, naj pospešeno iščejo poti za mirno rešitev sirskega spora. Izrazil je zahtevo po 'konkretnih pobudah' za 'učinkovit dialog' med sprtimi stranmi. Nazadnje je papež Frančišek k miru v Siriji pozval minulo nedeljo v svojem nagovoru pred molitvijo angelovega češčenja na Trgu sv. Petra v Vatikanu.

Predstavniki dvajsetih katoliških dobrodelnih organizacij od minulega torka zasedajo v Vatikanu, tema njihovih razprav pa je predvsem človekoljubna pomoč Siriji. Do srečanja je prišlo tudi na pobudo papeža Frančiška, ki je osebno spodbudil Papeški svet 'Cor Unum', naj skliče tovrstno zborovanje.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh