Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež zaskrbljen zaradi požarov v Avstraliji

Objava: 11. 02. 2009 / 08:52
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež zaskrbljen zaradi požarov v Avstraliji

Vatikan je sporočil, da papež Benedikt XVI. Avstralcem zagotavlja združenost v molitvi za žrtve požarov, ki v teh dneh divjajo po deželi, in pomoč organizacij, ki so usposobljene za reševanje.

Sporočilo je avstralski generalni guvernerki Quentin Bryce včeraj predal papežev državni tajnik, kardinal Tarcisio Bertone. Število smrtnih žrtev je zraslo že na 181, veliko ljudi pa še pogrešajo. Na stotine družin je ostalo brez domov in zaenkrat prebivajo v začasnih zavetiščih.

Predsednik avstralske škofovske konference nadškof Philip Wilson je v ponedeljek dejal, da bo 'katoliška Cerkev storila vse, kar je v njeni moči, tako duhovno kot v obliki praktične pomoči, da bo solidarna z vsemi prizadetimi'. Na spletni strani melbournške nadškofije je zapisal, da 'katoliške župnije po celotni Avstraliji molijo za preminule v požarih, pa tudi za ljudi, ki v teh dneh občutijo žalost zaradi izgube bližnjih, družinskih domov, domačih ljubljenčkov in dragocenega imetja'.

Izvršni direktor Katoliške socialne službe pri melbournški nadčkofiji Denis Fitzgerald pa je sporočil, da se je katoliška skupnost že odzvala na požare, ki so se začeli prejšnji konec tedna in še vedno gorijo. Fitzgerald ugotavlja, da je v celotni tragediji zasijal tudi žarek upanja, saj je avstralska skupnost pokazala neverjetno solidarnost z vsemi prizadetimi in izrazila svojo pripravljenost za takojšnjo pomoč. Pomemben del te skupnosti predstavljajo tudi avstralski katoličani.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh