Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež znova najvplivnejši »tviteraš«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 03. 07. 2014 / 09:18
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež znova najvplivnejši »tviteraš«

Papež znova najvplivnejši »tviteraš«

Raziskave kažejo, da uporabniki družbenega omrežja najpogosteje širijo sporočila svetega očeta.

Papež Frančišek je že drugič zapovrstjo prejel naziv »najvplivnejšega političnega voditelja«, registriranega na družbenem omrežju Twitter. Kot kažejo izsledki raziskave agencije »Twiplomacy«, trenutno na svetu ni drugega politika ali verskega voditelja, čigar 160-znakovna sporočila bi svetovni uporabniki tako pogosto širili po omrežju. S tem Frančiškova sporočila dosegajo maksimalen učinek: »Odločilnega pomena ni število sledilcev, pač pa njihova dejavnost in s tem širina dometa«, izsledke utemeljujejo avtorji raziskave.



Po številu sledilcev na svojem naslovu @pontifex je papež Frančišek s 14 milijoni »šele« na drugem mestu, s 43 milijoni sledilcev ga prehiti ameriški predsednik Barack Obama. Kljub temu papeževa sporočila zgolj na špansko govorečem naslovu vnovič »tvitnejo« kar 10.000-krat, na angleškem pa okoli 6.000-krat. Sporočila ameriškega predsednika so vnovičnega pritiska na gumb deležna »le« 1.400-krat. Že v lanskem letu je raziskava agencije »Twiplomacy« papeža označila kot najvplivnejšega uporabnika družbenega omrežja za kratka sporočila.

Pri zadnji raziskavi v začetku letošnjega junija so upoštevali Twittrove račune 644 politikov v 161 državah. Na družbenem omrežju Twitter je zastopanih več kot 83 % vlad držav, priznanih s strani ZN, 68 % njihovih predsenikov vlad in državnih voditeljev pa ima tudi osebni račun na omenjenem omrežju, pojasnjujejo avtorji raziskave.

Papež Frančišek se na omrežju Twitter »javlja« v devetih jezikih, v povprečju z enim sporočilom na dan. Eno izmed sporočil v tem tednu se je glasilo takole: »Kako si želim, da bi vsi imeli sprejemljivo zaposlitev! To je nujno potrebno za človekovo dostojanstvo.« Minuli konec tedna je sveti oče zapisal: »Prosimo Gospoda, naj nam tudi v življenjskih stiskah vedno stoji ob strani, da bomo zmogli veselo oznanjati svojo vero.«

Vir: Kathpress
Foto: news.va

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh