Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

“Papeža ne bo več na Bavarsko”

Objava: 11. 04. 2012 / 08:27
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

“Papeža ne bo več na Bavarsko”

Georg Ratzinger bo svojega brata, papeža Benedikta XVI., ob njegovem 85. rojstnem dnevu obiskal v Rimu.

Papežev brat Georg Ratzinger je prepričan, da Benedikt XVI. ne bo več obiskal Bavarske. “Mislim, da ne bo več kaj dosti potoval, saj ga to očitno zelo utruja”, je nekdanji vodja regensburškega cerkvenega zbora v pogovoru za nemško katoliško agencijo KNA odpravil ugibanja o papeževem morebitnem ponovnem obisku Bavarske. Tudi zasebni obisk svojega brata je Georg Ratzinger kategorično zavrnil. “Na zasebna potovanja se ne podaja. Svoje obveznosti jemlje resno in se zaveda, da je vsak papežev obisk povezan s posebnimi okoliščinami.”

Joseph Ratzinger 16. aprila praznuje svoj 85. rojstni dan. Na vprašanje, kaj si za rojstni dan zaželi papež, je papežev brat odgovoril: “Malce miru, seveda Božjega blagoslova v prihodnjih letih življenja, zdravja in – to je največja želja – da bi njegovo življenje našlo izpolnitev pri Bogu.”

Potovanje bavarskega predsednika vlade in vseh bavarskih škofov ob papeževem rojstnem dnevu v Rim Georg Ratzinger označuje kot dvorezno: “Po eni strani Josepha seveda veseli, ko občuti priznanje in naklonjenost. To je vedno pozitivno. Po drugi strani pa se sprašuje, zakaj toliko hrupa zganjajo okoli njega kot posameznika.” V družini Ratzinger rojstnih dni tradicionalno niso obhajali v velikem slogu, obeleževali pa so družinske godove.

Klju temu pa se bo 13. aprila v Rim odpravil tudi Georg Ratzinger, da bi s svojim bratom malce praznoval. “‘Okrogli’rojstni dnevi so izjema” in jih je treba malo bolj poudariti. Darila za Josepha še nima, je priznal prelat. “Težko mu je kar koli podariti.” Kajti “najpotrebnejše stvari za preživetje – oblačila, hrano, bivališče – ima že vse, prav tako pa tudi obilico knjig”.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh