Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papeža ne bosta skupaj gledala nogometa

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 11. 07. 2014 / 13:38
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:15
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papeža ne bosta skupaj gledala nogometa

P. Lombardi: »Ni dosti verjetnosti, da si bo Benedikt XVI. ogledal finalno tekmo.«

Benedikt XVI. (2005-2013) zaključne tekme prvenstva jutri zvečerne bo spremljal v živo preko televizijskega zaslona, je na četrtkovi tiskovnikonferenci v Vatikanu pojasnil tamkajšnji tiskovni predstavnik p. FedericoLombardi. »To se mi zdi precej neverjetno«, je dejal v pogovoru z navzočimičasnikarji. 87-letni upokojeni papež Benedikt XVI., ki po umiku z vodilnegapoložaja v katoliški Cerkvi živi v samostanu v Vatikanskih vrtovih, se običajnozgodaj odpravi v posteljo. Finalna tekma pa se po srednjevropskem času pričnešele ob 21. uri.

 

 

Ali bo neposreden prenos tekmespremljal papež Frančišek, zaenkrat še ni jasno. Zagotovo se bo vsaj pozanimalglede končnega izida, je prepričan p. Lombardi. Argentinski papež velja zanavdušenega podpornika tamkajšnje nogometne enajsterice.

 

Na družbenih omrežjih je nogometnidvoboj med domovinama obeh papežev že dlje časa med priljubljenejšimitemami: fotomontaže prikazujejo oba papeža v skupni molitvi, vendar z mislimipri barvah domovinske zastave, ali pa nemško zvezno kanclerko Angelo Merkel spapežem Frančiškom, kako razpravljata o končnem izidu. Ena izmed karikatur izvrst jezuitov prikazuje »B16« in »F1« pred televizijskim zaslonom. B: »Malceživčen si videti.« - F: »Samo molim.« - B: »Zdaj bom pa jaz živčen!«

 

Vir: Kathpress

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh